Balcic

Balcic este unul dintre cele mai cunoscute orase din punct de vedere turistic ale Bulgariei. Situat in partea de nord a litoralului, la 35 de km de Varna, beneficiaza din plin de pozitionarea ce incanta turistii cu stradutele in panta pietruite, cu cladirile sale albe cu influente mediteraneene, cu golful care ofera o priveliste incantatoare asupra Marii Negre.

Orasul Balcic a apartinut Romaniei din 1913 pana in 1940. Aceasta perioada de numai 27 de ani a adus orasului faima de mai tarziu, prin atasamentul pe care l-a manifestat Regina Maria pentru aceste locuri, atasament aratat prin construirea unui palat de vara de o frumusete si eleganta impresionanta. Pe langa cladirea principala, mai sunt cateva vile si cladiri mai mici, mai multe gradini cu terase care ofera privelisti minunate ale marii si golfului.

Statiunea Balcic ofera turistilor numeroase posibilitati de petrecere a timpului liber, dar si cateva unitati de cazare de 4 si 3 stele, in general constructii noi, care ofera dotari si servicii de calitate. Unele dintre ele sunt construite pe faleza, oferind din camere sau de pe terasa o priveliste frumoasa asupra marii, au piscine, sali de fitness, restaurante si baruri.

ALTE TIPURI DE CALATORII