+40 767 345 090 +40 733 837 771 contact@royaltrip.ro
+40 767 345 090 +40 733 837 771 contact@royaltrip.ro

FESTIVALUL TRANDAFIRILOR – KAZANLAK – 3 ZILE

0
De la 183 € / pers
Nume & Prenume*
Nr. Telefon*
Adresa Email*
Scrie un Mesaj*
* Sunt de acord cu Termenii si Conditiile si Declaratia de Confidentialitate.
Vă rugăm să fiți de acord cu toți termenii și condițiile înainte de a trece la pasul următor
Salveaza in Lista de Dorinte

Adăugarea articolului la lista de dorințe necesită un cont

2764

Aveti nelamuriri?

Nu ezita sa ne suni. Suntem o echipa de experti si suntem bucurosi sa va vorbim.
+40 733 837 771
+40 767 345 090

contact@royaltrip.ro

FESTIVALUL TRANDAFIRILOR – KAZANLAK - 3 ZILE

 • Durata: 3 Zile
 • Transport: Autocar
 • Avans: 30 % la inscriere
 • Plecare: Bucuresti
 • Destinatie: Kazanlac Bulgaria
 • Grup Minim: 30 persoane
INFORMATII

Plecari:  31.05.2024

Locatie de Plecare & Retur: Metrou Timpuri Noi – Benzinaria MOL
Ora de Plecare: 06:30
Destinatii: Kazanlac
Grup minim 30 de persoane.

SERVICII INCLUSE:

 • transport cu autocar clasificat pentru curse internationale;
 • 2 nopti de cazare cu mic dejun
 • insotitor de grup din partea agentiei.

SERVICII NEINCLUSE:

 • excursii optionale.
 • asigurarea medicala (recomandata);
 • intrarile la obiectivele turistice si eventualele servicii de ghizi locali;
 • alte taxe / servicii / cheltuieli personale;

Conditii de Inscriere si Participare

» Ocuparea locurilor in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu a doua bancheta.
» Pentru a efectua rezervarea, este suficient transmiterea unui e-mail: contact@royaltrip.ro in care precizati nume / prenume, CNP, seria CI, adresa si numarul de telefon, dupa care vi se intocmeste factura si contractul cu turistul.
» Plata primei transe (a avansului) se face la momentul rezarvarii si se achita 30% din valoarea excursiei, astfel rezervarea este considerata ferma dupa semnarea contractului si achitarea avansului.
» Restul sumei se plateste cu 10 zile inainte de plecare.

» În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulata sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială la o alta data, sau pentru mutarea la o alta excursie.

» Avansul se returneaza in totalitate in situatia in care nu se poate efectua evenimentul din motive exceptionale.
» Daca o persoana este pusa in situatia de a nu putea participa la eveniment, poate aduce o alta persoana care sa preia rezevarea.

Pentru plata cash, se va efectua depunerea directa in contul agentiei Royal Trip, la orice sucursala a Bancii Transilvania, sau prin transfer bancar.

Important

» Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de plecare, in functie de marimea grupului.
» Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
» Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala in fiecare tara in parte, putand exista diferente fata de standardele din Romania, fapt neimputabil agentiei de turism.
» Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla / tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
» Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
» Repartizarea camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.
» Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar / frigider, seif etc.).
» In momentul sosirii la hotel, turistul va solicita receptiei hotelului sa il informeze cu exactitate asupra lor.
» Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.

» Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare. In functie de durata fiecarei vizite si de intarzierile turistilor peste timpul alocat de catre ghid pentru fiecare obiectiv in parte, aceste obiective pot fi atinse sau nu.

» Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

Nota

» Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel putin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat impreuna cu cazierul judiciar, necesare in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat.
» Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei plecarii.

Acte necesare: Cartea de identitate sau pasaportul valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara.

ITINERARIU

Ziua 1 - BUCURESTI – RUSE – VELIKO TARNOVO

Prima oprire o vom face la ArbanasiAflat pe un platou înalt între orașele Veliko Târnovo și Gorna Oryahovitsa, satul oferă o priveliște minunată asupra colinei Tsarevets din Veliko Târnovo, unde se află ruinele fortăreței construite în vremuri medievale de țarii bulgari.

Casele din Arbanassi sunt construite în stilul arhitectural al Renașterii Naționale Bulgare, în secolele XVII-XVIII: au primul nivel construit din piatră și bârne din lemn arcuite ce fac legătura între cele două etaje. Acum, casele negustorilor de odinioară sunt obiective turistice, iar altele au fost transformate în hoteluri sau pensiuni.

Plecam spre  Veliko Tarnovo, supranumit “oarasul tarilor”, unde vom vizita cetatea. Optional se poate lua pranzul la un restaurant in zona Samovodska Charshia (centrul vechi al localitatii). Orașul se afla pe malul râului Iantra si a fost capitala Imperiului Bulgar între anii 1185-1393. Orașul vechi se afla pe trei dealuri: Țareveț, Trapezița și Sveta Gora. Una dintre cele mai frumoase cetăți din Bulgaria se află în orașul medieval Veliko Târnovo. Este vorba despre Cetatea Tsarevets o fortăreață impresionantă care veghează de secole deasupra orașului.

Tsarevets este o cetate medievală din nordul Bulgariei, situată pe un deal stâncos de 206 metri din orașul Veliko Tarnovo. Cele mai vechi dovezi ale prezenței umane de pe deal datează din mileniul II î.Hr. Prima mențiune despre Cetatea Tsarevets apare în anul 1190. După rebeliunea vlah-bulgară și înființarea celui de-al doilea imperiu bulgar cu capitala la Veliko Tarnovo, cetatea a devenit cea mai importantă din Bulgaria, adesea comparată cu Roma și Constantinopol. În anul 1393, fortăreața a fost asediată de forțele otomane timp de trei luni și incendiată, marcând căderea Imperiului Bulgar. Cetatea are trei intrări, una principală în partea estică a delalului și două în partea nordică și sudică. Restaurarea Cetății Tsarevets a început în anul 1930 și a fost finalizată abia în 1981, an în care s-a marcat cei 1300 de ani de la înființarea statului bulgar. Cazare in Veliko Târnovo.

Ziua 2 - VELIKO TARNOVO - KAZANLAK

Dupa micul dejun, ne pregatim pentru Culesul FlorilorCu o tradiție din anul 1903, Festivalul Trandafirilor de la Kazanlak, Bulgaria atrage mii de turiști atât din Bulgaria, din statele din Balcani cât și din țara noastră. Turiștii pot admira în timpul paradei costumele populare și dansurile tradiționale.

 La festival, turistii vor fi intampinati de fete cu cosuri de trandafiri. Mai tarziu, vom gusta lichior de trandafiri si vom observa  procesul de fabricare a parfumurilor (contra cost aprox. 40 leva/persoana). Vom vizita si Muzeul Trandafirilor (aprox 10 leva/pers).

Muzeul are o bogată colecție de obiecte, imagini de colecție și documente care dezvăluie istoria cultivării trandafirilor de Damasc în Bulgaria. Toate exponatele muzeului sunt amenajate în trei săli, iar printre acestea se numără câteva instrumente folosite pentru prelucrarea grădinilor de trandafiri, ustensile pentru depozitarea și exportul uleiului și a apei de trandafir. Un obiect remarcabil în expoziția muzeului este un vas care a fost folosit ultima dată în anul 1947, iar parfumul de trandafir încă se mai păstrează. În mijlocul muzeului există o grădină plină cu trandafiri de diferite culori: roșii, galbeni, albi, roz, portocalii, etc. În această grădină frumoasă se află o reproducere a unui depozit de ulei de trandafiri și a primului laborator de examinare a uleiului de trandafiri, fondat în anul 1907. Cazare in Veliko Târnovo.

Ziua 3 - VELIKO TARNOVOK – ORASUL TRUFELOR DE LILIAC - BUCURESTI

Mic dejun. Vom pleca catre Cascada Kaya Bunar (Hotnitsa) si canionul Hotnitsa un loc deosebit, si impresionat. Dupa aproximativ o ora plecam catre  Peștera Devetashka – declarată rezervaţie naturală, avand un aspect unic datorită celor  7 deschideri din cupolă. Pentru aspectul său science fiction a fost aleasă drept cadru de filmare pentru filmul american The Expendables 2. De asemenea, peștera găzduiește o diversitate faunistică printre care și o colonie de peste 30.000 de lilieci, continuăm traseul spre orașul Lovech, unul dintre cele mai vechi orașe ale Bulgariei, supranumit și “Orașul tufelor de Liliac”.Vizităm aici simbolul orașului Lovech – Podul Acoperit – lung de 106 m, ce face legătura cu orașul vechi peste râul Osam, plin de magazine cu suveniruri. În partea veche a orasului, pe vârful dealului Hisaryade, se află Fortăreața Lovech,  de unde puteti admira o splendida priveliște a întregului oraș.

Plecam spre București traversând Podul Prieteniei de la Giurgiu / Russe. 

Ajungem in functie de conditiile de drum si formalitati vamale.

 

TRANSPORT
Informatii despre calatoria cu autocarele Royal Trip

» Autocarele din flota Royal Trip sunt destinate excursiilor si sunt dotate cu scaune rabatabile, cotiere, aer conditionat, instalatii audio-video si sunt omologate pentru transportul de persoane intern si international.
» Soferii detin atestat de soferi profesionisti pentru transportul de persoane. Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare, cu 15 – 20 minute inainte de ora plecarii.
» Locurile in autocar au fost repartizate la momentul platrii avansului, turistii avand obligatia sa ocupe doar locul indicat de ghid si inscris in diagrama excursiei.
» In autocar nu este permis consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.
» Obiectele voluminoase si grele precum sticlele, se aseaza in bagajule de mana care va fi pastrat pentru o calatorie sigura si placuta, in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.
» Turistii care aleg excursiile cu autocarul au privilegiul de a beneficia de o oragnizare cat mai buna.
» Transportul efectuat cu autocarele Royal Trip sunteti in siguranta. Autocarele indeplinesc conditiile legale pentru transport intern si international.

Va dorim o calatorie placuta!

HARTA TRASEU

GALERIE FOTO