Vacante Albena Bulgaria

ALBENA

Cand se mergi in Albena, Ce sa faci in Albena.

Fiind foarte apropiata din punct de vedere climatic de statiunile de pe litoralul romanesc, Albena trebuie sa fie vizitata in timpul verii sau, la inceputul toamnei. Daca ajungi aici in restul anului, vei descoperi o statiune aproape pustie, care te va impresiona totusi prin cateva elemente naturale.

Chiar daca te vei caza la un hotel care ofera servicii All Inclusive, este bine sa incerci si tavernele sau restaurantele pe care le gasesti in aproape toata statiunea. Bucataria Bulgareasca este una delicioasa si s-ar putea sa te incante ciorba lor de burta, supa rece din iaurt sau musakaua. Desi dulciuri traditionale nu prea exista in Bulgaria, asta nu inseamna ca nu te poti delecta cu un desert deosebit. Imprumutate de la tari vecine, baclavaua, crema de caramel sau placintele pot face deliciul oricarei mese.

Chiar daca Albena este o statiune inchisa, fara prea multe posibilitati turistice, asta nu inseamna ca odata ce ai ajuns aici nu ai ce face. Daca esti un adept al cumparaturilor, atunci vei putea sa cauti produsele tale preferate la una dintre tarabele pe care le gasesti prin centrul statiunii. Daca apreciezi, mai degraba, obiectivele turistice, atunci trebuie sa te pregatesti pentru mini calatorii in afara statiunii. Din fericire, in proximitate se pot gasi cateva atractii deosebite, cum ar fi palatul din Balchik, Rezervatia Baltata sau diverse muzee in orasul Dubrudza.

Este indicat sa nu ratezi o vizita la Balchik. Situata la doar 11 km de statiune, localitatea Balcik poate sa fie punctul cheie al unei vacante in Bulgaria. Aici vei putea descoperi castelul Reginei Maria, care este construit intr-o gradina botanica impresionanta, cu peste 3.000 de specii de plante sau Muzeul de Istorie, care adaposteste exponate din antichitate, pana in timpurile moderne. Pentru gurmanzi, mai ales pentru cei care apreciaza mancarurile pescaresti sau fructele de mare, Balchikul poate sa fie un adevarat magnet. Pe faleza poti descoperi o multime de restaurante unde mancarurile pescaresti sunt in centrul atentiei.

O zi in Albena poate sa contina mult mai mult decat plaja si distractie de seara. Dezvoltarea din ultimii ani a adus numeroase posibilitati sportive, parcuri de distractii si centre deosebite de frumusete si sanatate. Poti practica fara probleme golf, fotbal, tenis si sporturi acvatice antrenante si iti poti transforma vacanta intr-o combinatie ideala de relaxare si miscare.

 

 

ALTE TIPURI DE CALATORII