+40 767 345 090 +40 733 837 771 contact@royaltrip.ro
+40 767 345 090 +40 733 837 771 contact@royaltrip.ro

TRADITII SI MESTESUGURI IN MARAMURES

0
Pret
De la1,453 lei
Nume & Prenume*
Nr. Telefon*
Adresa Email*
Scrie un Mesaj*
* Sunt de acord cu Termenii si Conditiile si Declaratia de Confidentialitate.
Vă rugăm să fiți de acord cu toți termenii și condițiile înainte de a trece la pasul următor
Salveaza in Lista de Dorinte

Adăugarea articolului la lista de dorințe necesită un cont

1141

Aveti nelamuriri?

Nu ezita sa ne suni. Suntem o echipa de experti si suntem bucurosi sa va vorbim.
+40 733 837 771
+40 767 345 090

contact@royaltrip.ro

TRADITII SI MESTESUGURI IN MARAMURES

Maramures
 • Durata: 5 Zile
 • Transport: Autocar
 • Avans: 30% la inscriere
 • Plecare: Bucuresti
 • Baia Mare
 • Grup Minim: 30 persoane
INFORMATII

Plecari: 13.06.2023
Locatie de Plecare & Retur: Metrou Timpuri Noi – Benzinaria MOL
Ora de Plecare: 06:00

SERVICII INCLUSE:

 • transport cu autocar licentiat
 • 4 nopti de cazare cu mic dejun in hotel /pensiune
 • insotitor de grup din partea agentiei.

SERVICII NEINCLUSE:

 • excursii optionale.
 • asigurarea medicala ;
 • intrarile la obiectivele turistice si eventualele servicii de ghizi locali;
 • alte taxe / servicii / cheltuieli personale;
 • Excursie optionala catre Mocanita de pe Valea Vaserului si biserica de lemn din Ieud: 50 lei/pers
 • Biletul pentru mocanita, circa 50 lei / pers. se achita (si astfel se confirma participarea la excursia optionala) odata cu achitarea avansului pentru intregul circuit.
 • Supliment Cam. Single 349 lei;

Acte necesare: Cartea de identitate sau pasaportul valabil.

ITINERARIU

Conditii de Inscriere si Participare

» Ocuparea locurilor in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu a doua bancheta.
» Pentru a efectua rezervarea, este suficient transmiterea unui e-mail: contact@royaltrip.ro in care precizati nume / prenume, CNP, seria CI, adresa si numarul de telefon, dupa care vi se intocmeste factura si contractul cu turistul.
» Plata primei transe (a avansului) se face la momentul rezarvarii si se achita 30% din valoarea excursiei, astfel rezervarea este considerata ferma dupa semnarea contractului si achitarea avansului.
» Restul sumei se plateste cu 10 zile inainte de plecare.

» În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulata sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o alta excursie.

» Avansul se returneaza in totalitate in situatia in care nu se poate efectua evenimentul din motive exceptionale.
» Daca o persoana este pusa in situatia de a nu putea participa la eveniment, poate aduce o alta persoana care sa preia rezevarea.

Pentru plata cash, se va efectua depunerea directa in contul agentiei Royal Trip, la orice sucursala a Bancii Transilvania, sau prin transfer bancar.

Important

» Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de plecare, in functie de marimea grupului.
» Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
» Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala in fiecare tara in parte, putand exista diferente fata de standardele din Romania, fapt neimputabil agentiei de turism.
» Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla / tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
» Repartizarea camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.
» Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar / frigider, seif etc.).
» Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.

» Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

Ziua 1: Bucuresti - Manastirea Rohia - Biserica de lemn Rogoz - Baia Mare

» Ora 05:30 intalnire cu reprezentantul agentiei si imbarcare din Bucuresti –METROU TIMPURI NOI (BENZINARIA MOL).
Plecare la ora 06:00 pe traseul Pitesti – Cluj Napoca – Targu Lapus. In Tara Lapusului, poposim la Man. Rohia. Comoara ascunsa si bine pazita a manastirii Rohia este biblioteca, una dintre cele mai mari si importante din tara. Aici s-au adunat pana acum peste 40.000 volume de carte. Cartile si linistea din acest colt de rai au fost motivele pentru care la sfarsitul anilor ’70, scriitorul Nicolae Steinhardt, cel care a regandit notiunea de fericire, alege sa se retraga la Rohia. Tot aici vom admira o prima „bijuterie” din lemn, si anume Biserica de lemn din Rogoz, construita in 1663, inscrisa in Patrimoniul UNESCO. Cazarea la hotel Eurohotel 3* (sau similar) in Baia Mare.

Ziua 2: Bisericile de lemn UNESCO: Surdesti - Budesti - Sarbi - Barsana - Desesti

» Mic dejun. Mestesugurile cele mai apreciate ale zonei se reflecta cel mai bine la unele dintre cele mai frumoase sate si biserici de lemn din Maramures, situate pe Valea Izei. Vizitam bisericile de lemn din Surdesti, Budesti si Desesti, toate facand parte din patrimoniul UNESCO si manastirea Barsana, un complex vast, unul dintre cele mai des vizitate locuri din Maramures. Satul Sarbi este locul perfect pentru vizitatorii pasionati de arta mestesugarilor sau de instalatiile tehnice taranesti care astazi par niste curiozitati. Vom cunoaste o valtoare de ape si o moara pentru macinat boabe, apoi vom vizita un atelier artizanal pentru a afla mai multe despre un stil de viata devenit, de-a lungul timpului, doar o amintire. Revenim pentru cazare la acelasi hotel Eurohotel 3* (sau similar).

Ziua 3: Sighetu Marmatiei - Sapanta - Baia Mare

» Mic dejun. La inceputul zilei vom parcurge un scurt tur pietonal in centrul istoric, cu Casa lui Iancu de Hunedoara, Turnul Sf. Stefan si Bastionul Macelarilor, apoi trecand cu autocarul pe langa Catedrala, ajungem pentru vizita la Muzeul de Mineralogie, muzeu ce expune o colectie de peste 16.000 de esantioane din minele din Maramures, multe dintre aceste roci fiind piese rare sau chiar unicate. Pornim spre Sighetu Marmatiei, vechea capitala a Maramuresului, pentru a vizita Muzeul Satului si Muzeul Victimelor Comunismului si al Rezistentei, amenajat in fosta inchisoare, muzeu cu multa rezonanta in Romania. Pornim apoi spre Sapanta pentru a afla povestea insolitelor cruci din lemn din Cimitirul Vesel si a mesterului popular care le-a creat, Stan Ioan Patras. Strabatand Tara Oasului, dupa o alta zi intensa, ne intoarcem pentru a innopta la acelasi hotel Eurohotel 3* (sau similar).

Ziua 4: Mocanita de pe Valea Vaserului - Ieud

» Mic dejun. In aceasta zi ne putem bucura de un program liber in Baia Mare sau putem alege excursia optionala ce porneste dimineata devreme spre Viseul de Sus, punctul de plecare al mocanitei care strabate pitoreasca Vale a Vaserului. Acest mijloc de transport inedit, Mocanita de la Vaser, circula pe singura cale ferata ingusta din Europa, cale ferata dedicata unui tren forestier. Dupa amiaza ne oprim in Ieud, sat bine cunoscut datorita mesterilor din zona si vizitam biserica de lemn, deasemenea monument protejat UNESCO. Pentru ultima noapte a periplului nostru prin tinuturile Maramuresene vom dormi la acelasi hotel Eurohotel 3* (sau similar) in Baia Mare. 

Ziua 5: Baia Mare - Cluj-Napoca - Bucuresti

» Dupa micul dejun, vom pleca spre Bucuresti, cu oprire pentru vizita in Cluj Napoca, un oras care s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani, si pe care il vom admira intr-un tur panoramic cu autocarul. Incepem cu Catedrala Greco- Catolica, Turnul Croitorilor, Opera si Teatrul National, Piata Avram Iancu, Catedrala Ortodoxa, Bisericile Unitariana si Evanghelica, si Piata Unirii -cea mai mare piata medievala din aceasta parte a Europei. Aici vom admira statuia ecvestra a lui Matyas Corvin si catedrala Romano catolica, apoi ne vom bucura de timp liber pentru a servi masa de pranz. Continuam traseul si ajungem in Bucuresti la METROU TIMPURI NOI in jurul orei 22.30. 

Nota: Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare. In functie de durata fiecarei vizite si de intarzierile turistilor peste timpul alocat de catre ghid pentru fiecare obiectiv in parte, aceste obiective pot fi atinse sau nu. Obiectivele mentionate in program pot fi inlocuite cu altele, acest lucru nefiind dependent de agentie sau de turisti, ci doar de starea drumurilor, conditii meteo, sau alte motive obiective.

TRANSPORT
Informatii despre calatoria cu autocarele Royal Trip

» Autocarele din flota Royal Trip sunt destinate excursiilor si sunt dotate cu scaune rabatabile, cotiere, aer conditionat, instalatii audio-video si sunt omologate pentru transportul de persoane intern si international.
» Soferii detin atestat de soferi profesionisti pentru transportul de persoane. Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare, cu 15 – 20 minute inainte de ora plecarii.
» Locurile in autocar au fost repartizate la momentul platrii avansului, turistii avand obligatia sa ocupe doar locul indicat de ghid si inscris in diagrama excursiei.
» In autocar nu este permis consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.
» Obiectele voluminoase si grele precum sticlele, se aseaza in bagajule de mana care va fi pastrat pentru o calatorie sigura si placuta, in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.
» Turistii care aleg excursiile cu autocarul au privilegiul de a beneficia de o oragnizare cat mai buna.
» Transportul efectuat cu autocarele Royal Trip sunteti in siguranta. Autocarele indeplinesc conditiile legale pentru transport intern si international.

Va dorim o calatorie placuta!

HARTA TRASEU

GALERIE FOTO