+40 767 345 090 +40 733 837 771 contact@royaltrip.ro
+40 767 345 090 +40 733 837 771 contact@royaltrip.ro

Lacul de Smarald

0
Pret
De la125 lei
Nume & Prenume*
Nr. Telefon*
Adresa Email*
Scrie un Mesaj*
* Sunt de acord cu Termenii si Conditiile si Declaratia de Confidentialitate.
Vă rugăm să fiți de acord cu toți termenii și condițiile înainte de a trece la pasul următor
Salveaza in Lista de Dorinte

Adăugarea articolului la lista de dorințe necesită un cont

1216

Aveti nelamuriri?

Nu ezita sa ne suni. Suntem o echipa de experti si suntem bucurosi sa va vorbim.
+40 787 889 085
+40 733 837 771
+40 767 345 090

contact@royaltrip.ro

Lacul de Smarald – Coloanele de Bazalt - Cetatea Rupea

O zi de relaxare
 • Durata: 1 Zi
 • Transport: Autocar
 • Avans: 25% la inscriere
 • Plecare: Bucuresti
 • Destinatie: Racos
 • Grup Minim: 25 persoane
INFORMATII

Plecari: 14.05.2022, 29.10.2022
Locatie de Plecare & Retur: Metrou Timpuri Noi – Benzinaria MOL
Ora de Plecare: 07:00
Grup minim 25 de persoane.

SERVICII INCLUSE:

 • transport cu autocar clasificat pentru curse internationale;
 • vizitele mentionate in program (nu includ biletele de intrare);
 • insotitor de grup din partea agentiei.

SERVICII NEINCLUSE:

 • asigurarea medicala (recomandata);
 • intrarile la obiectivele turistice si eventualele servicii de ghizi locali;
 • alte taxe / servicii / cheltuieli personale;

Conditii de Inscriere si Participare

» Ocuparea locurilor in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu a doua bancheta.
» Pentru a efectua rezervarea, este suficient transmiterea unui e-mail: contact@royaltrip.ro in care precizati nume / prenume, CNP, seria CI, adresa si numarul de telefon, dupa care vi se intocmeste factura si contractul cu turistul.
» Plata primei transe (a avansului) se face la momentul rezarvarii si se achita 25% din valoarea excursiei, astfel rezervarea este considerata ferma dupa semnarea contractului si achitarea avansului.
» Restul sumei se plateste cu 10 zile inainte de plecare.
» Avansul se returneaza in totalitate in situatia in care nu se poate efectua evenimentul din motive exceptionale.
» Daca o persoana este pusa in situatia de a nu putea participa la eveniment, poate aduce o alta persoana care sa preia rezevarea.

Pentru plata cash, se va efectua depunerea directa in contul agentiei Royal Trip, la orice sucursala a Bancii Transilvania, fara comision bancar.

Important

» Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel putin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat impreuna cu cazierul judiciar, necesare in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat.
» Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei plecarii.
» Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

Acte necesare: Cartea de identitate 

ITINERARIU

Bucuresti – Ploiesti – Brasov – Racos

Ora 05:30 – Imbarcare din Bucuresti – Metrou Timpuri Noi Ora 06:00
Plecare pe traseul: Bucuresti – Ploiesti – Brasov – Racos.
Obiective din program: Cetatea Rupea, Lacul de Smarald, Coloanele de bazalt, Vulcanul Racos.

 • Lacul de Smarald , care este inconjurat de formatiuni de bazalt si are o culoare verde -albastruie care ofera o priveliste de vis . In trecut, aici a fost Cariera Brazi, o caldare gigant care a permis strangerea apei. Lacul de Smarald s-a format ca urmare a topirii zapezilor dar si un urma precipitatiilor. Adancimea apei ajunge pana la 10 metrii. 
 • Coloanele de bazalt sunt rezultatul unei cariere de exploatare din secolul XX, iar formele de tip poliedru au înălțimi de până la 12m. Piatra pare sculptată în peretele stâncos iar privită din apropiere arată și mai spectaculos.
 • Cetatea Rupea se intinde pe o suprafata de 11 ha , cu ziduri, turnuri si curti interioare, fiind unul dintre cele mai vechi vestigii arheologice de pe teritoriul Romaniei, atestata documentar in anul 1324.  Atunci, Carol Robert de Anjou cucerește cetatea și aceasta intră sub autoritate regală. În acest timp, a fost atacată de turci și nu a mai prezentat interes pentru curtea regală fiind redată comunității, care reușește să construiască zidurile distruse și o fântână. La 1599, trupele lui Mihai Viteazul, în drum spre Șelimbăr, asediază cetatea, căci comunitatea de aici nu era de acord cu unirea celor trei provincii românești (Transilvania, Moldova și Țara Românească) pentru care milita voievodul. Un alt moment care marchează existența cetății se întâmplă în secolul XVIII, când populația se retrage aici din pricina epidemiei de ciumă. Exista cateva elemente care redau cetatii atmosfera de acum cateva secole: Turnul Portii, Turnul Slujitorilor , Turnul Slaninii , Turnul Cercetasilor, Turnul Pentagonal.Vulcanul Racos Lacul de Smarald Cetatea Rupea

Nota: Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare. In functie de durata fiecarei vizite si de intarzierile turistilor peste timpul alocat de catre ghid pentru fiecare obiectiv in parte, aceste obiective pot fi atinse sau nu. Obiectivele mentionate in program pot fi inlocuite cu altele, acest lucru nefiind dependent de agentie sau de turisti, ci doar de starea drumurilor, conditii meteo, sau alte motive obiective.

TRANSPORT
Informatii despre calatoria cu autocarele Royal Trip

» Autocarele din flota Royal Trip sunt destinate excursiilor si sunt dotate cu scaune rabatabile, cotiere, aer conditionat, instalatii audio-video si sunt omologate pentru transportul de persoane intern si international.
» Soferii detin atestat de soferi profesionisti pentru transportul de persoane. Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare, cu 15 – 20 minute inainte de ora plecarii.
» Locurile in autocar au fost repartizate la momentul platrii avansului, turistii avand obligatia sa ocupe doar locul indicat de ghid si inscris in diagrama excursiei.
» In autocar nu este permis consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.
» Obiectele voluminoase si grele precum sticlele, se aseaza in bagajule de mana care va fi pastrat pentru o calatorie sigura si placuta, in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.
» Turistii care aleg excursiile cu autocarul au privilegiul de a beneficia de o oragnizare cat mai buna.
» Transportul efectuat cu autocarele Royal Trip sunteti in siguranta. Autocarele indeplinesc conditiile legale pentru transport intern si international.

Va dorim o calatorie placuta!

HARTA TRASEU

GALERIE FOTO