+40 767 345 090 +40 733 837 771 contact@royaltrip.ro
+40 767 345 090 +40 733 837 771 contact@royaltrip.ro

ISTANBUL – PUNTEA DINTRE DOUA CONTINENTE

0
De la 230 € / pers
Nume & Prenume*
Nr. Telefon*
Adresa Email*
Scrie un Mesaj*
* Sunt de acord cu Termenii si Conditiile si Declaratia de Confidentialitate.
Vă rugăm să fiți de acord cu toți termenii și condițiile înainte de a trece la pasul următor
Salveaza in Lista de Dorinte

Adăugarea articolului la lista de dorințe necesită un cont

2041

Aveti nelamuriri?

Nu ezita sa ne suni. Suntem o echipa de experti si suntem bucurosi sa va vorbim.
+40 733 837 771
+40 767 345 090

contact@royaltrip.ro

ISTANBUL - PUNTEA DINTRE DOUA CONTINENTE

 • Durata: 5 Zile
 • Transport: Autocar
 • Avans: 30 % la inscriere
 • Plecare: Bucuresti
 • Destinatie: Istanbul
 • Grup Minim: 40 persoane
INFORMATII

Plecari: 20.03.2023: 03.04.2023, 11.09.2023
Locatie de Plecare & Retur: Metrou Timpuri Noi – Benzinaria MOL
Ora de Plecare: 22:00
Destinatii: Grecia Bucuresti – Giurgiu­ Ruse – Edirne – Istanbul

SERVICII INCLUSE:

 • transport cu autocar licentiat
 • 3 nopti de cazare cu mic dejun in hoteluri de 3*** (camere, pentru 2 persoane, cu grup sanitar propriu);
 • insotitor de grup din partea agentiei.

SERVICII NEINCLUSE:

 • Tur pietonal cu ghid care include Croazieră pe Bosfor-25 euro/pers, minim 25 de participanți
 • asigurarea medicala
 • Intrarile la obiectivele turistice (Tarife informative - Palatul Topkapi 18 Euro si Haremul Sultanului: 8 Euro, Palatul Dolmabahce si haremul sultanului: 17 Euro. La Moscheea Albastra, Aya Sofia si Selimiye acces gratuit).
 • alte taxe / servicii / cheltuieli personale;
 • Supliment single - 99 euro

Conditii de Inscriere si Participare

» Ocuparea locurilor in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu a doua bancheta.
» Pentru a efectua rezervarea, este suficient transmiterea unui e-mail: contact@royaltrip.ro in care precizati nume / prenume, CNP, seria CI, adresa si numarul de telefon, dupa care vi se intocmeste factura si contractul cu turistul.

Penalizări în caz de anulare:

 • cu peste 30 de zile înintea plecării, penalizarea este de 10% din valoarea serviciilor contractate
 • cu 16-30 zile naintea plecării,  penalizarea este de 25% din valoarea totală a serviciilor
 • cu 8-15  zile înintea plecării, penalizarea este de 50% din valoarea totală a serviciilor 
 • cu 1-7 zile înintea plecării sau în caz de neprezentare la îmbarcare , penalizarea este de 100%

» Daca o persoana este pusa in situatia de a nu putea participa la eveniment, poate aduce o alta persoana care sa preia rezevarea.

Pentru plata cash, se va efectua depunerea directa in contul agentiei Royal Trip, la orice sucursala a Bancii Transilvania sau virament bancar.

Important

» Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de plecare, in functie de marimea grupului.
» Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
» Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala in fiecare tara in parte, putand exista diferente fata de standardele din Romania, fapt neimputabil agentiei de turism.
» Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla / tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
» Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
» Repartizarea camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.

Cetatenii români care calatoresc în scop turistic în Turcia nu au nevoie de viză de intrare pe teritoriul acestui stat, dar nu pot intra sau tranzita cu cartea de identitate, ci numai în baza unui pasaport valabil. Valabilitatea minima a pasaportului trebuie sa fie de 6 luni de la data reintoarcerii în Romania. De asemenea, pasaportul trebuie sa dețina file libere pentru aplicarea de ștampile, în caz contrar autoritațile de frontieră pot refuza accesul pe teritoriul Turciei.

» Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar / frigider, seif etc.).
» In momentul sosirii la hotel, turistul va solicita receptiei hotelului sa il informeze cu exactitate asupra lor.
» Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.
» Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel putin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat impreuna cu cazierul judiciar, necesare in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat.
» Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei plecarii.
» Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

NOTA

Tariful este calculat pentru un grup de minim 40 de persoane, 

Pentru un grup minim de 25 de persoane, se va achita un supliment de 20 euro / pers.
Pentru un grup minim de 16 persoane, se poate achita un supliment de 40 euro / pers.
Avans 30% la inscriere, plata integrala cu 15 de zile inainte de plecare.

Acte necesare: pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara.

ITINERARIU

Fără nici o îndoială, Istanbul este unul dintre marile orașe ale lumii. Situat de-a lungul panglicii albastre a strâmtorii Bosfor, Istanbul este, spre deosebire de orice alt oraș din lume, împărțit între două continente. Cartierul vechi, cu orizontul său oriental-fantezie de domuri, străzi înguste, pietruite, aliniate cu case vechi de lemn se îmbina armonios cu lumina strălucitoare a cartierului de divertisment Beyoğlu.

Ziua 1. Bucuresti - Istanbul

Ziua 1.  PLECARE din Bucuresti de la Metrou Timpuri Noi, ora 23.30 pe  traseul: Bucuresti – Giurgiu­ Ruse – Edirne – Istanbul (se circula pe timpul noaptii). In Edirne vizitam Moscheea Selimiye, unul dintre cele mai importante monumente ale arhitecturii otomane, inclus pe Lista Patrimoniul Mondial UNESCO. Importanta acesteia este subliniata de existenta celor patru minarete de care este inconjurata, dar si de numarul mare de ferestre: nu mai putin de 999. Sosim seara si ne vom caza la Istanbul – hotel Laleli Blue Marmaray 3* (sau similar).

Ziua 2. Istanbul - Moscheea Aya Sofia - Palatul Topkapi - Moscheea Albastra

Mic dejun. Plimbare pietonala prin centrul istoric: piata Sultanahmet, Hipodromul si Obeliscul Egiptean (cel mai vechi monument din Istanbul) adus din Karnak de imparatul roman Theodosius I (379-395 d.Hr.). Urmeaza Basilica Sf. Sofia construita in anul 537 d.Hr., simbolul arhitecturii Bizantine, care pt. aproape 1000 de ani a fost cea mai mare catedrala din lume. Dupa caderea Constantinopolelui a fost transformata in Moscheea Aya Sofia. Continuam cu Topkapi – resedinta sultanilor pana in1856, unde admiram celebrul palat, gradinile, Haremul si tezaurul unde sunt expuse sabia lui Stefan cel Mare si toiagul lui Moise. Cele 336 de coloane din marmura din interior sunt frumos luminate si conduc vizitatorii spre locul unde se afla 2 capete ale Meduzei. Incheiem cu Moscheea Albastra, denumita astfel datorita celor 21000 de bucati de faianta bleu din interior. Timp liber, optional (15 Euro/pers.) croaziera in stramtoarea Bosfor, care desparte Marea Neagra de Marea Marmara (aproximativ 90 minute), ocazie cu care vom admira ambele maluri ale Istanbulului – european si asiatic, dar si faimoasele obiective turistice ale orasului, Galata si Turnul Galatei, Yenikapi Camii, zidurile palatului Topkapi, palatul Dolmabahce. Cazare la Istanbul – la acelasi hotel Laleli Blue Marmaray 3* (sau similar).

Ziua 3. Istanbul - Croaziera In Insula Buyukada

Mic dejun. Timp liber in Istanbul sau optional croaziera in Buyukada -Insula Printilor din marea Marmara, denumita astfel pentru ca in perioada bizantina printii sau alti membri ai familiilor regale erau exilati aici. Gasim aici vegetatie mediteraneana, multa liniste, aer curat, briza calduta, atmosfera de vacanta si nici o masina pe stradutele pe care se circula doar cu vehicule electrice si biciclete. Recomandam plimbarea individuala catre zona cosmopolita, unde gasim vile luxoase, multe dintre ele in stil Victorian si gradini minunat intretinute. Urmeaza masa de pranz cu preparate din peste. Intoarcere in Istanbul si timp liber pentru vizite individuale sau cumparaturi in Marele Bazar, inima comerciala a Istanbulului, cel mai mare si mai vechi bazar acoperit din lume, cu peste 4000 de magazine insiruite pe 60 de strazi. Cazare la acelasi hotel in Istanbul – Laleli Blue Marmaray 3* (sau similar).

Ziua 4. Istanbul - Shopping - Croaziera pe Bosfor

Mic dejun. Timp liber la dispozitie. Vizita optionala la Palatul Dolmabahce (Versailles-ul Istanbulului), unul dintre cele mai fascinante palate din lume, construit in secolul XIX, fosta resedinta a liderului suprem Mustafa Kemal Ataturk. Dupa-amiaza, timp liber pentru shopping in Bazarul Egiptean – renumit pentru condimente, ierburi aromatice si mirodenii. Mai puteti opta si pentru alte zone comerciale, cum ar fi Isstiklal Caddesi, Tesvikiye Caddesi, pietele Piata Horhor, Cukurcuma Sokagi. Cazare la acelasi hotel in Istanbul – Laleli Blue Marmaray 3* (sau similar).

Ziua 5. Istanbul - Edirne - Bucuresti

Mic dejun. Plecare din Istanbul pe ruta Edirne – Stara Zagora – Ruse. Sosire in Bucuresti – Metrou Timpuri Noi, in jurul orei 23.00, in functie de trafic si formalitati vamale.

Nota: Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare. In functie de durata fiecarei vizite si de intarzierile turistilor peste timpul alocat de catre ghid pentru fiecare obiectiv in parte, aceste obiective pot fi atinse sau nu. Obiectivele mentionate in program pot fi inlocuite cu altele, acest lucru nefiind dependent de agentie sau de turisti, ci doar de starea drumurilor, conditii meteo, sau alte motive obiective.

TRANSPORT
Informatii despre calatoria cu autocarele Royal Trip

» Autocarele din flota Royal Trip sunt destinate excursiilor si sunt dotate cu scaune rabatabile, cotiere, aer conditionat, instalatii audio-video si sunt omologate pentru transportul de persoane intern si international.
» Soferii detin atestat de soferi profesionisti pentru transportul de persoane. Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare, cu 15 – 20 minute inainte de ora plecarii.
» Locurile in autocar au fost repartizate la momentul platrii avansului, turistii avand obligatia sa ocupe doar locul indicat de ghid si inscris in diagrama excursiei.
» In autocar nu este permis consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.
» Obiectele voluminoase si grele precum sticlele, se aseaza in bagajule de mana care va fi pastrat pentru o calatorie sigura si placuta, in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.
» Turistii care aleg excursiile cu autocarul au privilegiul de a beneficia de o oragnizare cat mai buna.
» Transportul efectuat cu autocarele Royal Trip sunteti in siguranta. Autocarele indeplinesc conditiile legale pentru transport intern si international.

Va dorim o calatorie placuta!

HARTA TRASEU

GALERIE FOTO