+40 767 345 090 +40 733 837 771 contact@royaltrip.ro
+40 767 345 090 +40 733 837 771 contact@royaltrip.ro

IERUSALIMUL DIN BALCANI

0
De la 560 € / pers
Nume & Prenume*
Nr. Telefon*
Adresa Email*
Scrie un Mesaj*
* Sunt de acord cu Termenii si Conditiile si Declaratia de Confidentialitate.
Vă rugăm să fiți de acord cu toți termenii și condițiile înainte de a trece la pasul următor
Salveaza in Lista de Dorinte

Adăugarea articolului la lista de dorințe necesită un cont

906

Aveti nelamuriri?

Nu ezita sa ne suni. Suntem o echipa de experti si suntem bucurosi sa va vorbim.
+40 733 837 771
+40 767 345 090

contact@royaltrip.ro

IERUSALIMUL DIN BALCANI

Circuit 6 zile
 • Durata: 6 Zile
 • Transport: Autocar
 • Avans: 30 % la inscriere
 • Plecare: Bucuresti
 • Destinatie: Ohrid
 • Grup Minim: 30 persoane
INFORMATII

Plecari: 25.06.2024
Locatie de Plecare & Retur: Metrou Timpuri Noi – Benzinaria MOL
Ora de Plecare: 06:30
Grup minim 30 de persoane.

Marea Ariatica este cea mai frumoasa destinatie de vacanta din zona balcanica iar noi vom beneficia de Plaja si meniuri cu fructe de mare si peste proaspat in minunata statiune Durres.
Cea mai buna luna de calatorii este luna Septembrie cand soarele este inca stalucitor dar nu arzator.

SERVICII INCLUSE:

 • transport cu autocar clasificat pentru curse internationale;
 • 1 noapte in Macedonia Skopje :cazare cu mic dejun
 • 3 nopti in Ohrid: cazare cu mic dejun
 • 1 noapte in Grecia -Kalambaka : cazare cu mic dejun
 • insotitor de grup din partea agentiei.

SERVICII NEINCLUSE:

 • excursii optionale.
 • asigurarea medicala (recomandata);
 • intrarile la obiectivele turistice si eventualele servicii de ghizi locali;
 • alte taxe / servicii / cheltuieli personale;
 • taxa de statiune = /persoana (acolo unde este cazul)
 • croaziera pe Lacul Ohrid
 • excursie Skoder 18 euro/pers.

Conditii de Inscriere si Participare

» Ocuparea locurilor in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu a doua bancheta.
» Pentru a efectua rezervarea, este suficient transmiterea unui e-mail: contact@royaltrip.ro in care precizati nume / prenume, CNP, seria CI, adresa si numarul de telefon, dupa care vi se intocmeste factura si contractul cu turistul.
» Plata primei transe (a avansului) se face la momentul rezarvarii si se achita 30% din valoarea excursiei, astfel rezervarea este considerata ferma dupa semnarea contractului si achitarea avansului.
» Restul sumei se plateste cu 10 zile inainte de plecare.

» În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulata sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială la o alta data, sau pentru mutarea la o alta excursie.

» Avansul se returneaza in totalitate in situatia in care nu se poate efectua evenimentul din motive exceptionale.
» Daca o persoana este pusa in situatia de a nu putea participa la eveniment, poate aduce o alta persoana care sa preia rezevarea.

Pentru plata cash, se va efectua depunerea directa in contul agentiei Royal Trip, la orice sucursala a Bancii Transilvania, sau prin transfer bancar.

Important

» Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de plecare, in functie de marimea grupului.
» Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
» Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala in fiecare tara in parte, putand exista diferente fata de standardele din Romania, fapt neimputabil agentiei de turism.
» Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla / tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
» Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
» Repartizarea camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.
» Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar / frigider, seif etc.).
» In momentul sosirii la hotel, turistul va solicita receptiei hotelului sa il informeze cu exactitate asupra lor.
» Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.

» Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare. In functie de durata fiecarei vizite si de intarzierile turistilor peste timpul alocat de catre ghid pentru fiecare obiectiv in parte, aceste obiective pot fi atinse sau nu.

» Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

Nota

» Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel putin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat impreuna cu cazierul judiciar, necesare in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat.
» Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei plecarii.

Acte necesare: Cartea de identitate sau pasaportul valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara.

ITINERARIU

Ziua 1 - Bucuresti – Sofia – Skopje

Plecare la ora 06:00 de la METROU TIMPURI NOI pe traseul: Bucuresti – Giurgiu- Ruse- Sofia. Vom trece frontiera in Bulgaria traversand Dunarea pe Podul Prieteniei. Ajungem la Sofia si vizitam Catedrala Sf Sofia, Amfiteatrul roman Serdica, construit in sec II IHr, redescoperit in 2004. Dupa amiaza catre Macedonia si poposim in capitala, Skopje, unde vizitam: Casa memoriala a Maicii Teresa, Arcul de Triumf, Piata Macedoniei – statuia lui Alexandru Macedon cu fantana arteziana, Podul de Piatra, Moscheea Mustafa Pasa. Dupa amiaza o petrecem in bazarul oriental : cumparaturi, relaxare cu o cafea si alte bunatati.  Cazare Skopje hotel 3*.

Ziua 2 - Skopje- Ohrid.

Mic dejun, mai facem un tur de oras panoramic dupa care plecare catre Ohrid, orasului luminilor. Ohrid,cunoscut si sub numele de Ierusalimul European, este fara indoiala unul dintre cele mai frumoase orase ale Macedoniei, situat pe malul Lacului Ohrid, despre care arheologii spun ca este cea mai veche asezare umana din Europa.Ohridul avea 365 de biserici- o biserica pentru fiecare zi a anului. Intalnirea cu acest frumos oras ne poarta pasii catre zona magazinelor unde facem primele cumparaturi: Perle de Ohrid. Petrecem o seara minunata in acest loc care atrage annual milioane de turisti. Cazare in Ohrid, hotel 3*

Ziua 3 - Ohrid

Astazi vom vizita Cetatea veche a orasului situata pe doua coline, unde vedem   Amfiteatrul din Ohrid – “obiectiv turistic apartinand Patrimoniului Unesco”, Biserica Sf Clement, Biserica Sf Pantelimon, Galeria de Icoane Bizantine, Biserica Sf Sofia care a fost transformata in Moschee pe timpul otomanilor .  Astazi facem Croaziera pe Lacul Ohrid si ajungem la Biserica Sf Naum, ucenic al Sf Chiril si Metodie. Biserica adaposteste mormantul Sfantului Naum- vindecator al multor boli printre care chiar nebunia. Prin curtea Bisericii Sf Naum, o adevarata gradina a Paradisului unde intalnim pauni cu penajul multicolor de o frumusete rara, ajungem la Biserica Sf Paraschevi- tamaduitoarea bolilor de ochi si putem lua apa tamaduitoare de la izvorul Sfintei . Optional masa de pranz la un restaurant pe malul lacului, intr-un cadru de poveste. Ne intoarcem din croaziera si avem timp liber la dispozitie pentru alte plimbari si cumparaturi. Cazare in Ohrid la acelasi hotel.

Ziua 4 - Ohrid – Durres – Ohrid

Plecare spre granita cu Albania. Oprire in Tirana unde vizitam Piata Skanderbeg si statuia ecvestra a luptatorului Skanderbeg. Vizitam cel de-al doilea oras ca marime al Albaniei, Durres, port la Marea Adriatica; Intemeiat in sec al VII-lea de catre corinteni cu denumirea de Epidamos. In cursul dupamiezii experimentam o baie si plaja la Marea Adriatica. Seara o petrecem vizitand 2-3 ore aceast frumos oras si savurand din bucataria traditionala la una din taverne. Ne intoarcem bucurosi ca am vizitat doua orase din Albania si am facut o mica balaceala in Marea adriatica. Cazare in Ohrid la acelasi hotel.

Ziua 5 - Ohrid – Kastoria – Kalambaka

Astazi Dupa micul dejun plecam catre Kastoria. In Kastoria se afla unul din scaunele mitropolitane ale Greciei. Este cea mai evidenta dovada a perioadei bizantine, un adevarat muzeu in aer liber bizantin. Candva aici erau 75 de biserici. Numele orasul, de altfel situat pe malul lacului cu acelasi nume, se spune ca provine de la comertul cu blana a nutriei care traieste in apele lacului. Putem vizita cateva biserici dintre cele mai apreciate ale Kastoriei : Muzeul luptei macedonene, Biserica bizantină Panagia Koubelidiki, Biserica Sfântul Ștefan, Mitropolia din Kastoria, Templul profetului Elias, Muzeul de folclor. Cazare Kalambaka 3*

Ziua 6 - Kalambaka – Bucuresti.

Dupa micul dejun plecam catre casa, dar ne oprim sa vizitam 1-2 Manastiri de la Meteora cu oprire la Salonic unde vom poposii 2-3 ore pentru ultimele cumparaturi, iar daca timpul ne permite vom vizita Manastirea Rila.Traversarea Bulgariei si sosirea in Bucuresti in functie de trafic si de formalitatile vamale.

TRANSPORT
Informatii despre calatoria cu autocarele Royal Trip

» Autocarele din flota Royal Trip sunt destinate excursiilor si sunt dotate cu scaune rabatabile, cotiere, aer conditionat, instalatii audio-video si sunt omologate pentru transportul de persoane intern si international.
» Soferii detin atestat de soferi profesionisti pentru transportul de persoane. Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare, cu 15 – 20 minute inainte de ora plecarii.
» Locurile in autocar au fost repartizate la momentul platrii avansului, turistii avand obligatia sa ocupe doar locul indicat de ghid si inscris in diagrama excursiei.
» In autocar nu este permis consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.
» Obiectele voluminoase si grele precum sticlele, se aseaza in bagajule de mana care va fi pastrat pentru o calatorie sigura si placuta, in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.
» Turistii care aleg excursiile cu autocarul au privilegiul de a beneficia de o oragnizare cat mai buna.
» Transportul efectuat cu autocarele Royal Trip sunteti in siguranta. Autocarele indeplinesc conditiile legale pentru transport intern si international.

Va dorim o calatorie placuta!

HARTA TRASEU

GALERIE FOTO