+40 767 345 090 contact@royaltrip.ro
+40 767 345 090 contact@royaltrip.ro

Excursie Arges – Istorie si Legenda

109 lei / pers
de la27€22€
* Va rugam selectati toate campurile pentru a continua la urmatorul pas.

Continua Rezervarea

Salveaza in Lista de Dorinte

Adăugarea articolului la lista de dorințe necesită un cont

502

Aveti nelamuriri?

Nu ezita sa ne suni. Suntem o echipa de experti si suntem bucurosi sa va vorbim.

+40 733 837 771
+40 767 345 090

contact@royaltrip.ro

1 ZI EXCURSIE IN ARGES

 • Durata: 1 Zi
 • Transport: Autocar
 • Avans: 25% la inscriere
 • Plecare: Bucuresti
 • Destinatie: Baraj Vidraru
 • Grup Minim: 25 persoane
INFORMATII

Plecari: 23.10.2021, 08.05.2022, 03.07.2022, 
Locatie de Plecare & Retur: Metrou Timpuri Noi – Benzinaria MOL
Ora de Plecare: 05:30
Destinatii: Bucuresti – Golesti – Curtea de Arges – Barajul Vidraru
Grup minim 25 de persoane.

SERVICII INCLUSE:

 • transport cu autocar clasificat pentru curse internationale;
 • vizitele mentionate in program (nu includ biletele de intrare);
 • insotitor de grup din partea agentiei.

SERVICII NEINCLUSE:

 • masa de pranz;
 • asigurarea medicala (recomandata);
 • intrarile la obiectivele turistice si eventualele servicii de ghizi locali;
 • alte taxe / servicii / cheltuieli personale.

Conditii de Inscriere si Participare

» Ocuparea locurilor in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu a doua bancheta.
» Pentru a efectua rezervarea, este suficient transmiterea unui e-mail: contact@royaltrip.ro in care precizati nume / prenume, CNP, seria CI, adresa si numarul de telefon, dupa care vi se intocmeste factura si contractul cu turistul.
» Plata primei transe (a avansului) se face la momentul rezarvarii si se achita 25% din valoarea excursiei, astfel rezervarea este considerata ferma dupa semnarea contractului si achitarea avansului.
» Restul sumei se plateste cu 10 zile inainte de plecare.
» Avansul se returneaza in totalitate in situatia in care nu se poate efectua evenimentul din motive exceptionale.
» Daca o persoana este pusa in situatia de a nu putea participa la eveniment, poate aduce o alta persoana care sa preia rezevarea.

Pentru plata cash, se va efectua depunerea directa in contul agentiei Royal Trip, la orice sucursala a Bancii Transilvania, fara comision bancar.

Important

» Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel putin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat impreuna cu cazierul judiciar, necesare in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat.
» Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei plecarii.
» Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

Acte necesare: Cartea de identitate sau pasaportul valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara.

ITINERARIU

Bucuresti - Golesti - Curtea de Arges - Baraj Vidraru

» Intalnire cu insotitorul de grup la ora 05:00 la Metrou Timpuri Noi – plecare ora 05:30 pe traseul Bucuresti – Golesti – Curtea de Arges – Baraj Vidraru.

» Prima oprire o vom face la Muzeul Golesti sau Muzeul Viticulturii si Pomiculturii Golesti, este o cladire construita in secolul XVII in jurul careia se regasesc numeroase obiective istorice si gradini prin care te poti plimba o zi intreaga, numarand nu mai putin de 14 ha.

» Conacul este construit de Stroe Leurdeanu in anul 1640 si este inconjurat de ziduri inalte de caramida destinate apararii. Este singura constructie laica medievala fortificata din tara si spune foarte multe dintre povestile familiei Golescu, o familie in care s-au nascut idei iluministe, care a ridicat Palatul Regal din Bucuresti si a reformat invatamantul din Tara Romaneasca.

» Continuam spre Curtea de Arges, unde vizitam manastirea. Considerată drept una dintre minunile arhitecturale ale acestei tari, Manastirea Curtea de Arges – monument ctitorit de Neagoe Basarab – poarta, dincolo de cunoscuta legenda a Mesterului Manole, o serie de adevaruri istorice prea putin cunoscute. Din dorinta lui Neagoe Basarab, la construirea monumentului s-a folosit, pe langa calcar de Albesti, si marmura adusa tocmai din arhipelagul grecesc. Insa realizarea acestui lucru n-a fost tocmai simpla, mai cu seama ca Insulele se aflau sub control otoman, iar sultanul interzicea folosirea marmurei in biserici, tocmai pentru a nu permite lacaselor crestine să se se ridice la nivelul moscheelor.

» Plecam de la Curtea de Arges spre Manastirea Corbii de Piatra, un ansamblu rupestru din secolul XIV, reinfiintat in anul 1512, in perioada domnitorului Neagoe Basarab. Biserica manastirii este sapata in stanca (gresie). Langa biserica, sapate tot in stanca, se afla trapeza manastirii, sala de mese a manastirii, un spatiu daltuit la randu-i in stancă, despre care traditia afirma ca a fost folosit de Neagoe Basarab ca tribunal in aer liber, pentru a face judecati publice.

» Mai apoi, ne indreptam catre Lacul Vidraru, iar aici vom avea timp liber pentru masa de pranz si plimbare pe lac. Lacul de acumulare a fost creat in anul 1965 de Barajul Vidraru, pe raul Arges, pentru productia de energie electrica, irigatii si prevenirea inundatiilor.

» De asemenea, lacul si instalatiile adiacente sunt folosite pentru recreere, turism si sporturi. Situat intre Muntii Fruntii si Masivul Ghitu, lacul aduna apele raurilor Capra, Buda si ale catorva afluenti directi. La data de finalizare acesta s-a situat, masurat la inaltime, pe locul 8 in Europa si pe locul al 20-lea in lume. Pornim spre Bucuresti, unde vom ajunge seara, in functie de trafic si conditiile meteo.

Nota: Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare. In functie de durata fiecarei vizite si de intarzierile turistilor peste timpul alocat de catre ghid pentru fiecare obiectiv in parte, aceste obiective pot fi atinse sau nu. Obiectivele mentionate in program pot fi inlocuite cu altele, acest lucru nefiind dependent de agentie sau de turisti, ci doar de starea drumurilor, conditii meteo, sau alte motive obiective.

TRANSPORT
Informatii despre calatoria cu autocarele Royal Trip

» Autocarele din flota Royal Trip sunt destinate excursiilor si sunt dotate cu scaune rabatabile, cotiere, aer conditionat, instalatii audio-video si sunt omologate pentru transportul de persoane intern si international.
» Soferii detin atestat de soferi profesionisti pentru transportul de persoane. Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare, cu 15 – 20 minute inainte de ora plecarii.
» Locurile in autocar au fost repartizate la momentul platrii avansului, turistii avand obligatia sa ocupe doar locul indicat de ghid si inscris in diagrama excursiei.
» In autocar nu este permis consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.
» Obiectele voluminoase si grele precum sticlele, se aseaza in bagajule de mana care va fi pastrat pentru o calatorie sigura si placuta, in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.
» Turistii care aleg excursiile cu autocarul au privilegiul de a beneficia de o oragnizare cat mai buna.
» Transportul efectuat cu autocarele Royal Trip sunteti in siguranta. Autocarele indeplinesc conditiile legale pentru transport intern si international.

Va dorim o calatorie placuta!

HARTA TRASEU

GALERIE FOTO