+40 767 345 090 contact@royaltrip.ro
+40 767 345 090 contact@royaltrip.ro
I GIARDINI DI ZOE

Toscana de langa Deva

Într-un sat de lângă Deva, în Banpotoc, sunt niște grădini private care arată ca-n Toscana: I Giardini di Zoe – Villa Vinci. Au fost amenajate de un italian care s-a mutat acolo și care le-a dedicat nepoatei lui, Zoe.

”Italianul”, cum este numit în zonă, a reușit să recreeze în peisajul deluros de lângă Simeria o parte din Italia natală, regiunea Marche. Plantele au fost alese încât să semene cu cele tipice Toscanei, dar adaptate climei de la noi. Rezultatul este minunat, un loc cu totul neașteptat pentru zona rurală din România.

Deși grădinile au fost deschise la mijlocul lunii mai, mă gândeam că poate totuși le găsesc închise, dar când am ajuns acolo era plin de mașini și de lume – locul e destul de cunoscut în zonă și multă lume îl recomandă. Într-adevăr, e foarte frumos, ar fi păcat să îl ratați dacă ajungeți prin zonă.

IMPORTANT!

Biletul de intrare costă 10 lei, grădinile se pot vizita sâmbăta și duminica fără programare, în timpul săptămânii cu programare, mai multe informații pe www.igiardinidizoe.ro. Banpotoc e la 8 kilometri de Simeria, am mers cu trenul până acolo și de la gară am luat un taxi. La Giardini di Zoe nu există un restaurant, doar o tarabă care vinde înghețată și răcoritoare.