+40 767 345 090 +40 733 837 771 contact@royaltrip.ro
+40 767 345 090 +40 733 837 771 contact@royaltrip.ro

DESCOPERA TARA CRISURILOR – APUSENI

0
Pret
De la1,510 lei
Nume & Prenume*
Nr. Telefon*
Adresa Email*
Scrie un Mesaj*
* Sunt de acord cu Termenii si Conditiile si Declaratia de Confidentialitate.
Vă rugăm să fiți de acord cu toți termenii și condițiile înainte de a trece la pasul următor
Salveaza in Lista de Dorinte

Adăugarea articolului la lista de dorințe necesită un cont

1774

Aveti nelamuriri?

Nu ezita sa ne suni. Suntem o echipa de experti si suntem bucurosi sa va vorbim.
+40 733 837 771
+40 767 345 090

contact@royaltrip.ro

DESCOPERA TARA CRISURILOR - APUSENI

Circuit in Muntii Apuseni
  • Durata: 5 Zile
  • Transport: Autocar
  • Avans: 30% la inscriere
  • Plecare: Bucuresti
  • Destinatie: Oradea
  • Grup Minim: 30 persoane
INFORMATII

Plecari:  17.06. 2024 , 23.09.2024
Locatie de Plecare & Retur: Metrou Timpuri Noi – Benzinaria MOL
Ora de Plecare: 05:30
Grup minim 30 de persoane.

SERVICII INCLUSE:

  • transport cu autocar licentiat
  • 4 nopti de cazare cu mic dejun si cina
  • insotitor de grup din partea agentiei.

SERVICII NEINCLUSE:

  • asigurarea medicala
  • intrarile la obiectivele turistice si eventualele servicii de ghizi locali;
  • alte taxe / servicii / cheltuieli personale.
  • orice alt serviciu care nu este mentionat.
  • taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata, se va achita cash de catre turisti la receptie;
  • Pestera Unguru Mare - aprocsimativ 12 lei/adult
  • Pestera Vadu Crisului - aprocsimativ 10 lei/adult
  • Cetatea Taraneasca de la Calnic - aprocsimativ 6 lei /pers
  • Muzeul Tatii Crisurilor - aprocsimativ 12 lei/pers
  • Muzeul Tarii Beiusului - aprocsimativ 4 lei / adult, 2 lei / elev, pensionar

Acte necesare: Cartea de identitate 

Suplimente

Supliment single:  600 lei / pers

Tarife copii:
Copiii pana la 2 ani cazati cu doi adulti beneficiaza de gratuitate la cazare si loc in autocar, fara pat suplimentar, nu beneficiaza de mese.
Copiii cu varste 2 ani – 12 ani cazati cu doi adulti achita (1100), beneficiaza de mese si loc in autocar, se asigura pat suplimentar .
Copiii cu varsta peste 12 ani sau copiii insotiti de un singur adult achita pret intreg.

Conditii de Inscriere si Participare

» Ocuparea locurilor in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu a doua bancheta.
» Pentru a efectua rezervarea, este suficient transmiterea unui e-mail: contact@royaltrip.ro in care precizati nume / prenume, CNP, seria CI, adresa si numarul de telefon, dupa care vi se intocmeste factura si contractul cu turistul.
» Plata primei transe (a avansului) se face la momentul rezarvarii si se achita 30% din valoarea excursiei, astfel rezervarea este considerata ferma dupa semnarea contractului si achitarea avansului.
» Restul sumei se plateste cu 10 zile inainte de plecare.

» În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulata sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială la o alta data, sau pentru mutarea la o alta excursie.

» Avansul se returneaza in totalitate in situatia in care nu se poate efectua evenimentul din motive exceptionale.
» Daca o persoana este pusa in situatia de a nu putea participa la eveniment, poate aduce o alta persoana care sa preia rezevarea.

Pentru plata cash, se va efectua depunerea directa in contul agentiei Royal Trip, la orice sucursala a Bancii Transilvania, sau prin transfer bancar.

Important

» Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de plecare, in functie de marimea grupului.
» Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
» Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala in fiecare tara in parte, putand exista diferente fata de standardele din Romania, fapt neimputabil agentiei de turism.
» Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla / tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
» Repartizarea camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.
» Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar / frigider, seif etc.).
» In momentul sosirii la hotel, turistul va solicita receptiei hotelului sa il informeze cu exactitate asupra lor.

» Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare. In functie de durata fiecarei vizite si de intarzierile turistilor peste timpul alocat de catre ghid pentru fiecare obiectiv in parte, aceste obiective pot fi atinse sau nu.

» Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.

»  Dacă exista posibilitatea servirii mesei de prânz în zona vizitată, în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă (apă, gustari, fructe, sandwich-uri).

» Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

ITINERARIU

Ziua 1 - Sibiu - Cluj-Napoca

» Plecare ora 05:30 din Bucuresti METROU TIMPURI NOI, pe ruta Bucuresti Pitesti – Rm Valcea – Cluj Napoca.Oprire Sibiu cu vizitarea Centrului Vechi. 
Orasul Cluj-Napoca – vom face un tur al pricipalelor obiective din centrul orasului: Casa Matei Corvin (una dintre cele mai vechi monumente de arhitectura din Cluj Napoca, unicul palat clujean din epoca de tranzitie de la stilul gotic la cel renascentist.); Monumentul Matei Corvin din Piata Unirii, proiectat pe fatada sudica a Bisericii Romano-Catolice Sf Mihail; Monumentul Avram Iancu (ridicat in cinstea memoriei personajului istoric roman, in anul 1995, de catre sculptorul Ilie Berindei); Turnul Croitorilor (ridicat dupa 1405, turnul face parte din a doua incinta fortificata prin sistemul de ziduri si intarituri ale orasului ridicate in prima jumatate a secolului al XV-lea si continuate pana in secolul al XVII-lea). Cazare + cina Hotel / Pensiune in zona Cluj-Napoca.

Ziua 2 - Cluj-Napoca - Oradea

» Mic dejun.Vom Vizita:Pestera Unguru Mare este situata in marele meandru al Crisului Repede, intr-un sector ingust din defileul Suncuius-Balnaca. Pestera Unguru Mare impresioneaza prin grandoarea spatiului subteran si prin incarcatura istorica a vestigiilor descoperite aici, pestera fiind locuita inca din epoca neolitica. Pestera a fost mentionata pentru prima data in 1921, de catre E. Bokor.
Pestera Vadu Crisului a fost descoperita in anul 1903 prin dinamitarea versantului. La intrarea in pestera vom putea admira cascada cu acelasi nume, formata de un curs de apa, ce isi are originea in platoul carstic Zece Hotare, pestera Batranului; practic apa care a format pestera este aceeasi care formeaza si cascada Vadu Crisului. Vom merge pe jos aprox 3 km dus-intors de la autocar si pana la pestera – recomandam echipament lejer. De asemenea, va recomandam haine groase pe durata vizitei in pestera, deoarece temperaturile vor fi scazute. Cazare + cina Hotel / Pensiune in zona Oradea.

Ziua 3 - Oradea

» Mic dejun. Tur pietonal in Oradea – descoperim singurul oras din Romania care face parte din reteaua internationala a oraselor Art Nouveau. Descoperim Piata Unirii, Sinagoga Neologa Zion (a 3-a sinagoga ca marime din Europa), Bazilica Romano-Catolica care este considerata printre cele mai frumoase din Europa, Palatul Vulturul Negru (dotat cu un pasaj interior acoperit cu sticla, element care-l singularizeaza in contextul arhitecturii secession din tara noastra si totodata atrage atentia turistilor. Palatul are forma literei Y cu trei intrari dominate de cate un vultur, emblema edificiului), Biserica cu Luna (unica in Europa), Cetatea Oradea (in felul in care se prezinta si astazi – pentagonala, cu bastioane pe colturi si sant de protectie – a fost inaltata intre anii 1570-1618 de arhitecti italieni, ramanand una din cele mai bine pastrate cetati in stil renascentist italian din Europa centrala. Un alt aspect interesant despre Cetatea Oradea este ca a fost gazda primului observator astronomic european si a meridianul zero vreme de 200 de ani). 
Muzeul Tarii Crisurilor si-a deschis portile in anul 1971, fiind unul din cele mai mari muzee pavilionare din Romania. Detine 4 sectii, anume etnografie, stiinte, arheologie si istorie. Sectia de Etnografie a Muzeului Tarii Crisurilor detine un patrimoniu de 20.693 de obiecte provenite, in principal, din cinci zone etnografice din vestul Romaniei: Crasna-Barcau, Crisul Repede, Beius, Tinca-Salonta, Crisul Alb.Manastirea Sfanta Cruce a luat fiinta in anul 1992, fiind primul asezamant monahal ortodox din Oradea. Prezenta picturii exterioare, care acopera in intregime edificiul, ii confera unicitate in Transilvania. Cazare + cina Hotel / Pensiune in zona Oradea.

Ziua 4 - Oradea - Pestera Ursilor - Hunedoara

» Mic dejun. Pestera Ursilor – Este formata din 4 galerii principale: Galeria Oaselor, Galeria Emil Racovita, Galeria Lumanarilor si Galeria Stiintifica. A fost descoperita in 1975, cu ocazia unei dinamitari executate la cariera de marmura din zona. Este unul dintre principalele obiective turistice ale Muntilor Apuseni, ea aflandu-se in judetul Bihor. 
Muzeul Tarii Beiusului se afla intr-o cladire monument istoric, fosta casa a memorandistului Vasile Ignat si a martirului Ioan Ciordas. Este organizat ca muzeu de istorie si etnografie reprezentativ pentru zona Beius – Vascau, respectiv bazinul superior al Crisului Negru. Toate obiectele provin din zona, fiind reprezentative pentru categoriile: port, tesaturi de interior, obiecte de uz casnic, unelte, mobilier, ceramica, icoane, atelier de lemnarit din Budureasa.
Manastirea Izbuc, prima manastirea ortodoxa din Ardeal, este cunoscuta, in primul rand, pentru izvorul unic in Europa. Se spune ca apa, care tasneste uneori dintre pietre, are puteri miraculoase. Totodata, icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, o copie a icoanei de la muntele Athos, atrage mii de pelerine. Cazare + cina Hotel / Pensiune in zona Deva – Hunedoara.

Ziua 5 - Hunedoara - Gradinile din Banpotoc - Bucuresti

» Mic dejun.Vom vizita:Gradinile Italiene de la Banpotoc sau Mica Italie sunt dovada vie a pasiunii pentru gradinarit. Gradina in plan drept este inspirata din perioada renasterii. Gradinile aristocrate, explozie de parfum si culoare, ne asteapta sa le descoperim impreuna.
Cetatea taraneasca fortificata Calnic este situata in centrul comunei cu acelasi nume si este inscrisa pe lista Patrimoniului UNESCO. A fost construita pentru a servi drept locuinta pentru greavul Chyl de Kelling, ulterior a fost vanduta taranilor din Calnic, de altfel ei au fost cei care in prima jumatate a secolului al XVI-lea au inaltat o a doua centura de ziduri si au ridicat o capela in curtea interioara, cetatea primind astfel infatisarea pe care o prezinta si azi. 
Povestea Sibielului este invaluita in mister, batranii satului povestind ca e de pe vremea uriasilor si ca acolo si-ar fi ascuns Decebal comorile de frica lui Traian. La Sibiel s-au pastrat o serie de mestesuguri transmise din generatie in generatie: fieraria, tamplaria, potcovaria, torsul, tesutul, cojocaria, dar si prepararea vinului de mere si a tuicii ori coacerea painii si a cozonacului pe vatra. Insa, reprezentativ pentru localitate, este pictatul icoanelor pe sticla. 
Vizitam Muzeului icoanelor pictate pe sticla, a carui existent se datoreaz in intregime preotului Zosim Oancea, sustinut pe plan material, de locuitorii din Sibiel si de alti donatori. Colectia de peste 600 icoane este impartita in functie de regiunile din care provin acestea.Sosire in Bucuresti in functie de trafic.

TRANSPORT
Informatii despre calatoria cu autocarele Royal Trip

» Autocarele din flota Royal Trip sunt destinate excursiilor si sunt dotate cu scaune rabatabile, cotiere, aer conditionat, instalatii audio-video si sunt omologate pentru transportul de persoane intern si international.
» Soferii detin atestat de soferi profesionisti pentru transportul de persoane. Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare, cu 15 – 20 minute inainte de ora plecarii.
» Locurile in autocar au fost repartizate la momentul platrii avansului, turistii avand obligatia sa ocupe doar locul indicat de ghid si inscris in diagrama excursiei.
» In autocar nu este permis consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.
» Obiectele voluminoase si grele precum sticlele, se aseaza in bagajule de mana care va fi pastrat pentru o calatorie sigura si placuta, in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.
» Turistii care aleg excursiile cu autocarul au privilegiul de a beneficia de o oragnizare cat mai buna.
» Transportul efectuat cu autocarele Royal Trip sunteti in siguranta. Autocarele indeplinesc conditiile legale pentru transport intern si international.

Va dorim o calatorie placuta!

HARTA TRASEU

GALERIE FOTO