3 zile
Durata
Romania
Locatie
Excursie
Oferta
Autocar
Tip Transport
Hai sa ne cunoastem Bucuvina!

Prin Bucovina noastra

Plecare: 14.05;  30.06; 15.10

Atunci cand ne gandim la cele mai pitoresti locuri de la noi din tara, Bucovina e unul dintre acelea care ne incolteste in minte imediat si asa am decis sa organizam o tura in aceste tinuturi de legenda . Cand ne gandim la Bucovina, ne gandim ca principala atractie sunt manastirile si bisericile imprastiate peste tot, fiecare cu povestea ei, apoi peisajele si zonele inca neatinse de civilizatie, dealuri si pajisti inverzite, padurile de fagi si muntii semeti usor accesibili, dar cel mai de pret obiectiv turistic din aceste zone, il descoperim in oamenii locului, care cu ospitalitatea si felul lor de a fi te impresioneaza si iti intra la suflet.

SERVICII INCLUSE

 • transport
 • cazare 2 nopti cu mic dejun
 • ghid local la Muzeul Oului Salina Cacica
 • insotitor grup

SERVICII NEINCLUSE

 • intrarile la obiective
 • tarif telegondola
 • alte cheltuieli personale

Excursia se efectueaza in aceasta perioada cu minim 25 persoane

Ziua 1. Daca v-ati hotarat sa ne urmati in aceasta calatorie, ne intalnim la METROU TIMPURI NOI la ora 06 pentru imbarcare si urmam traseul spre Piatra Neamt. Aici avem prima oprire si incercam sa atingem cele doua obiective propuse: Lacu Rosu si Cheile Bicazului
Incheind cu bine prima parte a zilei, ne continuam calatoria cu trecere prin Cheile Bicazului ,o portiune de drum extrem de spectaculoasa care se intinde pe o distanta de 6 km. Senzatia pe care o simtim aici inseamna cat de nesemnificativi si de mici suntem in fata naturii.
Dupa ce am trecut prin atatea locuri pitoresti, ziua se apropie de sfarsit,iar sosirea la locul de cazare ne va incarca bateriile pentru a doua zi.

Ziua 2: Servim micul dejun ,iar la ora 09 plecam spre un obiectiv inedit, Muzeul Oului din localitatea Vama. Aici se gaseste o colectie inedita de peste 6000 de oua, adunate prin grija Dnei Orsivschi. Cantitatea de informatie primita de aici este foarte mare ,asa ca aici vom zabovi cel putin doua ore, dupa care mergem spre localitatea Cacica la salina . In drumul nostru spre salina facem un popas la Manastirea Voronet, un complex monahal medieval, ctitorie a Domnitorului Stefan cel Mare, supranumita si Capela Sixtina a Estului.
Dupa momentele de regasire de la manastire, ajungem si la Salina Cacica, infiintata in perioada ocupatiei habsburgice, care se deosebea de alte mine de sare ale acelor vremuri deoarece puteau extrage sare recristalizata de o calitate superioara. O vizita in adancurile minei dureaza circa doua ore, mina fiind formata din trei planuri, doua turistice si unul de exploatare.Interesant este ca unul dintre planuri este deschis circuitului turistic inca din anii 1800.La 29 m gasim in interior o capela cu hramul Sfanta Varvara ocrotitoarea minerilor amenajata in acelasi timp si cu o bazilica greco-catolica existenta afara in apropiere pentru muncitorii polonezi, germani, ucraineni. Au fost sfintite in aceeasi zi,16 oct 1904 de arhiepiscopul de Lvov.
Ajungem la final si cu a doua zi, iar logica ne spune ca e timpul de odihna, asa ca ne vom indrepta spre cazare in zona Sucevei.

Ziua 3: Servim micul dejun si la ora 9 mergem la Cetatea de Scaun a Sucevei. Turul cetatii ne ofera un orizont de cunoastere a modului de conducere si aparare a tarii in acele vremuri. De aici ne vom indrepta spre casa, dar cu opriri la Casa Memoriala Ion Creanga si Manastirea Agapia. Aceste ultime obiective fiind cunoscute si avand multe informatii despre ele ,nu le voi mai face o prezentare aici le vom redescoperi impreuna.
Acesta e tot cuprinsul excuriei, care speram sa va convinga sa ne insotiti, sa ne bucuram de frumusetea Bucovinei cu amintiri frumoase, prieteni si cunostinte noi. Un eveniment care nu a fost irosit si care ne-a imbogatit bagajul de cunostinte.

Conditii de Inscriere si participare :

 • Ocuparea locurilor in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu a doua bancheta.
 • Pentru a efectua rezervarea, e suficient sa transmiteti un e-mail la adresa contact@royaltrip.ro, in care sa precizati nume / prenume, CNP, seria CI, adresa si numarul de telefon sau, prin formularul de rezervare din oferta, dupa care vi se intocmeste factura si contractul.
 • Plata sumei se va face integral pana in ziua excursiei.
 • Se poate plati prin transfer bancar: Depunera directa in cont, la orice sucursala a Bancii Transilvania, fara comision bancar.
 • Avansul se returneaza in totalitate in situatia in care nu se poate efectua evenimentul din motive independente de noi, sau nu se poate forma grupul minim.
 • Daca o persoana este pusa in situatia de a nu putea participa la eveniment,poare aduce o alta persoana care sa preia rezevarea .
 • Protectia datelor cu caracter personal:

Prelucrarea datelor cu caracter personal ale turistilor sunt solicitate de furnizorii de servicii (hoteluri, politie de frontiera, companie asigurari, etc), Agentia de Turism colecteaza si transmite mai departe pentru buna functionare si finalizarea rezervarilor si a serviciilor turistice.

Informatii despre calatoria cu autocarele Royal Trip

 • Autocarele din flota Royal Trip sunt destinate excursiilor si sunt dotate cu scaune rabatabile, cotiere, aer conditionat, instalatii audio-video si sunt omologate pentru transportul de persoane intern si international.
 • Soferii detin atestat de soferi profesionisti pentru transportul de persoane. Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare, cu 15 – 20 minute inainte de ora plecarii.
 • Locurile in autocar au fost repartizate la momentul platrii avansului, turistii avand obligatia sa ocupe doar locul indicat de ghid si inscris in diagrama excursiei.
 • In autocar nu este permis consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.
 • Obiectele voluminoase si grele precum sticlele, se aseaza in bagajule de mana care va fi pastrat pentru o calatorie sigura si placuta, in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.
 • Turistii care aleg excursiile cu autocarul au privilegiul de a beneficia de o oragnizare cat mai buna.
 • Transportul efectuat cu autocarele Royal Trip sunteti in siguranta:
 • Autocarele indeplinesc conditiile legale pentru transport intern si international.

Va dorim o calatorie placuta!