1 zi
Durata
Pelerinaj
Oferta
Minibus, Autocar
Tip Transport

Sambata de Sus este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume din judetul Brasov. Se afla in depresiunea Fagaras, la poalele nordice ale Muntilor Fagaras. La Sambata de Sus, localnicii se ocupa cu cultivarea plantelor si cresterea animalelor. O parte din localnici lucreaza in intreprinderi si institutii din localitati apropiate: Victoria, Fagaras, precum si la Statiunea Climaterica din localitate.Sambata de Sus este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume din judetul Brasov. Se afla in depresiunea Fagaras, la poalele nordice ale Muntilor Fagaras. La Sambata de Sus, localnicii se ocupa cu cultivarea plantelor si cresterea animalelor. O parte din localnici lucreaza in intreprinderi si institutii din localitati apropiate: Victoria, Fagaras, precum si la Statiunea Climaterica din localitate.

LOCATIE PLECARE / SOSIREStatia de Metrou Timpuri Noi
ORA PLECARIIsosire la 05:45 si plecare la 06:00
TAXE TRANSPORTpentru copii intre 0 – 2 ani (neimpliniti) – gratuit, nu beneficiaza
de loc in autocar
pentru copii intre 2- 12 ani (neimpliniti) – 50% reducere din pretul adultilor
pentru adulti – 20 euro sau 95 lei
SERVICII INCLUSE
transport cu autocar
insotitor de grup
SERVICII NEINCLUSE
taxele de intrari
cheltuielile personale

IMPORTANT

  • Pentru rezervare se achita avans de 50% sau integral.
  • Excursia se organizeaza cu minim 35 de persoane.
  • Rezervarea si achitarea intergrala se fac cel tarziu cu o saptamana inainte de data plecarii, pentru ziua optata, propusa pelerinajului.
1

Itinerariu Pelerinaj Sambata de Sus

» Plecare ora 06:00 din Bucuresti, statia metrou Timpuri Noi.

» Manastirea rupestra Sinca Veche este un vechi lacas de cult ce se afla la Sinca Veche, in cotul format de Muntii Fagaras si Perisani, la 45 de kilometri de Brasov si la 22 de kilometri de Fagaras. La Sinca Veche se vine pentru legendele si misterul lacasului de cult sapat in piatra. Acestui lacas i s-a dus vestea de “Templul Ursitelor”, “Manastirea sapata in piatra sau “Templul de la Sinca Veche”, loc de reculegere, de implinire a dorintelor bune, dar si de oaresce fenomene paranormale – dupa parerea unora. Cunoscut mai mult sub denumirea de “Templul Ursitelor”, locasul de cult din Sinca Veche se banuieste ca are o vechime de aproximativ 7.000 de ani si se presupune ca ar fi apartinut aceleiasi civilizatii care a intemeiat “Templul Alb” din Insula Serpilor.

» Manastirea Brancoveanu Sambata de Sus – Ctitorita de Constantin Brancoveanu, biserica manastirii a fost construita intre anii 1696 – 1707 pe locul unei mai vechi biserici de lemn, ce avea dublu hram (Adormirea Maicii Domnului și Izvorul Tamaduirii). Astfel, ca raspuns la politica de catolicizare a Transilvaniei sub dominatie habsburgica, domnitorul Constantin Brancoveanu intemeiaza la Sambata de Sus o manastire ortodoxa, pentru a da marturie in timp despre unitatea de neam si credinta a romanilor de pe ambele versante ale Carpatilor. Manastirea Brancoveanu, e un loc unic, in care se transmite parca forta si energia pe care o inspira atat masivele culmi ale Fagarasului, cat si legatura acestor locuri cu cel care a fost Parintele Arsenie Boca.

» Izvorul Parintelui Arsenie Boca este unul dintre locurile de reculegere duhovniceasca din apropierea Manastirii Brancoveanu, Sambata de Sus. “Cine va bea din apa pe care Eu i-o voi da, nu va mai inseta in veci, caci se va face in el izvor de apa curgatoare, pentru viata vesnica” (Ioan 4, 4). Aceste cuvinte, sapate in piatra de langa izvor, intampina pe tot crestinul ce ajunge la izvorul Parintelui Arsenie, aflat in padurea din spatele manastirii brancovenesti. Parintele Arsenie Boca a vietuit in Manastirea Brancoveanu intre anii 1940 – 1948. Tot in aceasta perioada s-a amenajat si locul numit “La izvor”, cunoscut astazi sub numele de “Izvorul Parintelui Arsenie Boca”.

manastirea-brancoveanu-sambata-de-sus royaltrip
royaltrip manastirea sambata
izvorul sambata de sus
manastirea sinca veche
templul ursitelor sinca veche