7 zile
Durata
Grecia
Locatie
Circuit
Oferta
Autocar
Tip Transport
Autocar 7 zile

Paste in Atena si Peloponez

Plecare: 29 APRILIE

260 euro copil – 310 euro al 3 lea adult in aceas camera cu 2 platitori.

Preţul include:

 • Transport cu autocar 2-3* aer condiţionat.
 • 2 cazari cu mic dejun la hotel de 3 stele cu mic dejun in zona Pieria
 • 3 cazari in hotel Aris de 3* (sau similar) in statiunea Tolo cu mic dejun
 • 1 cazare in hotel Achilion 3* (sau similar) in Atena cu mic dejun
 • Turul oraselor Atena si Salonic
 • Vizita la complexul monahal din Meteora.
 • Ghid grec autorizat vorbitor de limba romana in Atena.
 • Însoţitor de grup.

Preţul nu include:

 • Cina si masa festiva de Paste 50 €/ pers adult.
 • Asigurare medicală de călătorie (optionala)
 • Intrările la muzee, obiectivele turistice si vaporase.
 • Supliment de camera SGL 140 euro.
 • excursiile optionale din Peloponez:
  1. Nafplion 20 euro/pers
  2. Epidavros – Mycene 30 euro/pers

 

Grup mimimum 40 participanti.

Ziua1. Intalnire cu insotitorul de grup la METROU TIMPURI NOI ORA 07.00. Plecare din Bucureşti la ora 07:30, pe ruta Bucureşti – Giurgiu – Ruse – Pleven – Sofia – Promahonas -Seres – Salonic, nu inainte de a face o vizita la Manastirea Rila. Ne continuam traseul catre Grecia unde ne vom caza in hotel de 3 stele in zona Pieria.

Ziua 2. Mic-dejun. Plecare ora 08:30 catre Atena. Vom calatorii prin Valea Tembi si ne vom opri la Sfanta Cuvioasa Mucenita Paraschevi din Roma. Valea Tembi  este un defileu de 10 km lungime, croit de-alungul râului Pinios, înainte de vărsarea acestuia în Marea Egee. Ajungem in Atena unde ne vom caza la Hotel Achilion 3* (sau similar in centrul Atenei). Dupa amiaza libera.

Ziua 3. Mic dejun. Ora 09:00 plecare pentru tur de oras Atena, Acropole, Muzeul Acropole, Teatrul Antic Herodion, Ancient Agora, Areopagus (locul unde a crestinizat apostolul Pavel atenienii), Arcul lui Adrian, Templul lui Zeus, vechiul stadion Olympic, Parlamentul, Monumentul soldatului necunoscut, piata Syntagma, piata Omonia, Academia si Universitatea, Biblioteca Nationala, Zapio Megaro, Catedrala Ortodoxa, Monastiraki si Plaka (orasul vechi), cu ghid grec autorizat vorbitor de limba romana. Timp liber pt masa.

Dupa amiaza plecam spre Peloponez. Traversam canalul Corint si agungem in statiunea Tolo (langa Nafplio). Cazare la Hotel Aris de 3 stele (pe malul marii). Seara, participam la slujba de Inviere si apoi, optional, la cina festiva traditionala de Inviere (ciorba maghiritsa, ou rosii, si mancarurile traditionale de Pasti). Participare la slusba din noaptea de Inviere.

Ziua 4. Dimineata, intre orele 08:00-10:00, micul dejun la hotel. Timp liber pentru plaja sau descoperirea statiunii. Statiunea Tolo este plina de magazine pentru orice fel de cumparaturi. La pranz (optional) masa festiva traditionala de Paste.

Dupa amiaza va propunem excursia optionala la Nafplion, fosta capitala a Greciei si capitala istorica a regiunii Peloponez. Nafplio este unul dintre cele mai frumoase si romantice orase din Grecia. Construit pe o panta a unei mici peninsule marginite de golful Argolic, aparat de impunatoarele fortificatii dominat de Castelul Palamidi este așezat pe o colină stâncoasă de unde vei avea o priveliște memorabilă spre Golful Argos. Nafplio este un oras pe care nu trebuie sa il ocoliti sub nicio forma. Are o multime de obiective turistice, cladiri fermecatoare medievale, ziduri de aparare stravechi, castele medievale si nu numai.

Veti face impreuna cu insotitorul de grup, un tur al orasului, timp in care veti vedea cele mai frumoase locuri si veti afla multe informatii noi.

Timp liber la faimoasa faleza a orasului Nafplion. Reintoarcere in statiunea Tolo si cazare.

Ziua 5.Dimineata, mic dejun la hotel. Ora 09:00, excursie optionala la Epidavros si Mycene. Se vor vizita muzeul si Teatrul Antic de la Epidavros (renumit pentru acustica sa impresionanta), ruinele palatului si mormintele dinastiei Atrizilor (mormantul lui Agamemnon) din Mycenae. In continuare, vom opri pentru masa intr-un sat pitoresc si vom vizita o livada de portocali. Ne intoarcem spre Tolo. Timp liber pentru odihna la hotel.

Ziua 6.Dimineata, mic dejun la hotel. Ora 08:30 plecare spre Kalambaka (traversand canalul lui Corinth, Lamia, Larisa). Vizitarea unei manastiri din complexul monahal Marele Meteor (Metamorfoseos sau Varlaam) si a unui atelier de pictura a icoanelor bizantine. Seara cazare Hotel de 3 stele in zona Pieria.

Ziua7. Dimineata, mic dejun la hotel. Plecare ora 08:30 pentru tur de oras panoramic Salonic, Catedrala Sfantul Dumitru, Biserica Sfantul Gheorghe (Rotonda) cea mai veche biserica din Grecia, Arca lui Galeriu, Biserica Sfanta Sofia in bulevardul Egnatia, Catedrala Mitropolitana Grigorie Palama, bulevardul Tsimiski si piata Aristotelous, Turnul Alb, Muzeul de Arheologie si vizita in orasul vechi (Ladadika). Timp liber pentru masa si cumparaturi.

Dupa amiaza in jur de ora 14:00, plecarea spre Bucuresti pe ruta Salonic – Promachonas – Kulata – Plevna – Ruse – Giurgiu – Bucuresti. Seara, sosire in Bucuresti in functie de trafic si formalitatile vamale.

Conditii de Inscriere si participare :

 • Ocuparea locurilor in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu a doua; bancheta
 • Pentru a efectua rezervarea, e suficient transmiterea unui e-mail:contact@royaltrip.ro, in care precizati nume/prenume, CNP, seria CI, adresa si numarul de telefon, dupa care vi se intocmeste factura si contractul cu turistul : Plata primei rate ( a avansului) se face la momentul rezarvarii si se achita 30% din valoarea excursiei, astfel rezervarea este considerata ferma dupa semnarea contractului si achitarea avansului. Se poate Plati in 2 sau 3 rate in contul agentiei Royal Trip prin Transfer bancar : depunere directa in cont, la orice sucursala a Bancii Transilvania, fara comision bancar.
 • Ultima rata se plateste cu 15 zile inainte de plecare.

Important :

 • Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de plecare, in functie de marimea grupului.
 • Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
 • Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala in fiecare tara in parte, putand exista diferente fata de standardele din Romania, fapt neimputabil agentiei de turism.
 • Repartizarea camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.
 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.).
 • In momentul sosirii la hotel, turistul va solicita receptiei hotelului sa il informeze cu exactitate asupra lor.
 • Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel putin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat impreuna cu cazierul judiciar, necesare in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat.
 • Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei plecarii.
 • Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.
 • Acte necesare : Cartea de identitate sau pasaportul valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara.

NOTA: Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare. In functie de durata fiecarei vizite si de intarzierile turistilor peste timpul alocat de catre ghid pentru fiecare obiectiv in parte, aceste obiective pot fi atinse sau nu. Obiectivele mentionate in program pot fi inlocuite cu altele, acest lucru nefiind dependent de agentie sau de turisti, ci doar de starea drumurilor, conditii meteo, sau alte motive obiective.

Informatii despre calatoria cu autocarele Royal Trip

 • Autocarele din flota Royal Trip sunt destinate excursiilor si sunt dotate cu scaune rabatabile,cotiere, aer conditionat, instalatii audio-video si sunt omologate pentru transportul de persoane intern si international.
 • Soferii detin atestat de soferi profesionisti pentru transportul de persoane.– Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare, cu 15- 20 minute inainte de ora plecarii.
 • Locurile in autocar au fost repartizate la momentul platrii avansului, turistii avand obligatia sa ocupe doar locul indicat de ghid si inscris in diagrama excursiei.
 • In autocar nu este permis consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.
 • Obiectele voluminoase si grele precum sticlele, se aseaza in bagajule de mana care va fi pastrat pentru o calatorie sigura si placuta, in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.
 • Turistii care aleg excursiile cu autocarul au privilegiul de a beneficia de o oragnizare cat mai buna.
 • Transportul efectuat cu autocarele Royal Trip sunteti in siguranta:
 • Autocarele  indeplinesc conditiile legale pentru transport intern si international.

Va dorim o calatorie placuta!

1 mai