9 zile
Durata
Macedonia
Locatie
Excursie
Oferta
Autocar
Tip Transport

Marea Ariatica este cea mai frumoasa destinatie de vacanta din zona balcanica iar noi vom beneficia de Plaja si meniuri cu fructe de mare si peste proaspat in minunata statiune Durres.
Cea mai buna luna de calatorii este luna octombrie cand soarele este inca stalucitor dar nu arzator.
Tariful afisat este final (fara costuri ascunse)

Circuit _ Bulgaria_ Albania _Macedonia _ Grecia
Ohrid – orasul celor 365 de biserici

Tariful include:

 • autocar clasificat international, cu aer conditionat, instalatie audio/video;
 • 1 noapte cazare Sofia- Bulgaria cu mic dejun inclus
 • 3 nopti in Macedonia Skopje si Ohrid :cazare cu mic dejun ;
 • 2 nopti in Albania la Durres: cazare cu mic dejun;
 • 2 nopti in Grecia -Kastoria : cazare cu mic dejun
 • taxe autostrada, parcari

Tariful nu include:

 • Taxele de intrare la obiectivele turistice si ghizii acestora (daca este cazul);
 • taxa de statiune = /persoana (acolo unde este cazul)
 • Taxa ghid local 15 euro/pers (acolo unde este cazul)
 • croaziera pe Lacul Ohrid
 • excursie Skoder 18 euro/pers.
 • cheltuieli personale;
 • asigurare medicala (fara limita de varsta) ~37 lei
 • asigurare storno.
 • supliment  SGL 165 EURO

Reduceri :

 • Reducere 25 euro pentru plata integrala pana la data de 15 martie 2018
 • Copii pana la 6 ani : reducere 30% in conditii de cazare cu doi adulti, fara pat suplimentar

 

ZIUA 1 : Bucuresti – Ruse- Sofia

Plecare la ora 06:00 de la METROU TIMPURI NOI pe traseul: Bucuresti – Giurgiu- Ruse- Sofia. Vom trece frontiera in Bulgaria traversand Dunarea pe Podul Prieteniei. Ajungem la Sofia si vizitam Catedrala Sf Sofia, Amfiteatrul roman Serdica, construit in sec II IHr, redescoperit in 2004. Dupa amiaza plimbare si cumparaturi in aceasta frumoasa capitala balcanica. Cazare in Sofia, hotel 3*.

ZIUA 2 : Sofia – Skopje.

Dimineata plecam catre Macedonia si poposim in capitala, Skopje, unde vizitam:Casa memoriala a Maicii Teresa, Arcul de Triumf, Piata Macedoniei – statuia lui Alexandru Macedon cu fantana arteziana, Podul de Piatra, Moscheea Mustafa Pasa. Dupa amiaza o petrecem in bazarul oriental : cumparaturi, relaxare cu o cafea si alte bunatati.  Cazare Skopje hotel 3*.

ZIUA 3:  Skopje- Ohrid.

Mic dejun, mai facem un tur de oras panoramic dupa care plecare catre Ohrid, orasului luminilor. Ohrid,cunoscut si sub numele de Ierusalimul European, este fara indoiala unul dintre cele mai frumoase orase ale Macedoniei, situat pe malul Lacului Ohrid, despre care arheologii spun ca este cea mai veche asezare umana din Europa.Ohridul avea 365 de biserici- o biserica pentru fiecare zi a anului. Intalnirea cu acest frumos oras ne poarta pasii catre zona magazinelor unde facem primele cumparaturi: Perle de Ohrid. Petrecem o seara minunata in acest loc care atrage annual milioane de turisti. Cazare in Ohrid, hotel Diplomat 3* (sau similar).

ZIUA 4. Ohrid

Astazi vom vizita Cetatea veche a orasului situata pe doua coline, unde vedem   Amfiteatrul din Ohrid – “obiectiv turistic apartinand Patrimoniului Unesco”, Biserica Sf Clement, Biserica Sf Pantelimon, Galeria de Icoane Bizantine, Biserica Sf Sofia care a fost transformata in Moschee pe timpul otomanilor .  Astazi facem Croaziera pe Lacul Ohrid si ajungem la Biserica Sf Naum, ucenic al Sf Chiril si Metodie. Biserica adaposteste mormantul Sfantului Naum- vindecator al multor boli printre care chiar nebunia. Prin curtea Bisericii Sf Naum, o adevarata gradina a Paradisului unde intalnim pauni cu penajul multicolor de o frumusete rara, ajungem la Biserica Sf Paraschevi- tamaduitoarea bolilor de ochi si putem lua apa tamaduitoare de la izvorul Sfintei . Optional masa de pranz la un restaurant pe malul lacului, intr-un cadru de poveste. Ne intoarcem din croaziera si avem timp liber la dispozitie pentru alte plimbari si cumparaturi. Cazare in Ohrid, hotel Diplomat 3* (sau similar).

ZIUA 5 : Ohrid – Durres .

Plecare spre granita cu Albania. Oprire in Tirana unde vizitam Piata Skanderbeg si statuia ecvestra a luptatorului Skanderbeg. Vizitam cel de-al doilea oras ca marime al Albaniei,Durres, port la Marea Adriatica; Intemeiat in sec al VII-lea de catre corinteni cu denumirea de Epidamos. Seara o petrecem vizitand aceast frumos oras si savurand din bucataria traditionala la una din taverne.Cazare Durres hotel Villa Verde 4* (Sau similar).

ZIUA 6 : Durres .

In cursul diminetii experimentam o baie si plaja la Marea Adriatica. Dupa amiaza vizitam cel mai mare Amfiteatru Roman din zona Balcanilor, scos la suprafata doar pe jumatate, ridicat in sec II; Turnul Venetian care facea partea din zidurile de aparare ale orasului. Excursie optionala In Skoder unde vizitam Podul construit peste raul Kir la 1768 si care avea sa lege in trecut Skoder de Kosovo si era ruta comerciala; Fortareata otomana din Skoder, Rozafa, care are o legenda asemanatoare cu cea a Mesterului Manole: Apa care curge la baza cetatii se spune ca ar fi laptele care curge din sanul sotiei lui Rozafa, zidita de acesta in peretii cetatii.Cazare in Durres.

ZIUA 7: Durres- Kastoria

Astazi strabatem cel mai frumos drum, de-a lungul coastei Marii Adriatice, catre Vlore, al doilea port ca marime al Albaniei-scurta oprire si continuarea calatorie trecand in Grecia, catre Kastoria. In Kastoria se afla unul din scaunele mitropolitane ale Greciei. Numele orasul, de altfel situat pe malul lacului cu acelasi nume, se spune ca provine de la comertul cu blana castorilor / a nutriei care traieste in apele lacului.Cazare hotel Kastoria 3* (sau similar) .

ZIUA 8: Kastoria

Este cea mai evidenta dovada a perioadei bizantine, un adevarat muzeu in aer liber bizantin. Candva aici erau 75 de biserici. Vizitam Muzeul de Istorie Bizantina si cateva biserici dintre cele mai apreciate ale Kastoriei : Panagia Kumbelidiki, Sfantul Nicolae Kasnitzi, Taxiarxis Mitropoleos, Sfantul Stefan, Sfintii Anargyroi si Manastirea Panagia Mavriotissa. Sunt multe lucruri frumoase de vazut in acest oras, asadar va invitam la o plimbare de seara si la cumparaturi-optional magazinul de blanuri.

ZIUA 9: Kastoria – Bucuresti.

Dupa micul dejun plecam catre casa, dar ne oprim sa vizitam mormantul lui Filip al II-lea. Vorbim de Mormantul Regal de la Vergina descoperit in 1977 SI care dateaza din sec IV. Traversarea Bulgariei si sosirea in Bucuresti in functie de trafic si de formalitatile vamale.

Conditii de Inscriere si participare :

 • Ocuparea locurilor in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu a doua; bancheta
 • Pentru a efectua rezervarea, e suficient transmiterea unui e-mail:contact@royaltrip.ro, in care precizati nume/prenume, CNP, seria CI, adresa si numarul de telefon, dupa care vi se intocmeste factura si contractul cu turistul : Plata primei rate ( a avansului) se face la momentul rezarvarii si se achita 30% din valoarea excursiei, astfel rezervarea este considerata ferma dupa semnarea contractului si achitarea avansului. Se poate Plati in 2 sau 3 rate in contul agentiei Royal Trip prin Transfer bancar : depunere directa in cont, la orice sucursala a Bancii Transilvania, fara comision bancar.
 • Ultima rata se plateste cu 15 zile inainte de plecare.

Important :

 • Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de plecare, in functie de marimea grupului.
 • Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
 • Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala in fiecare tara in parte, putand exista diferente fata de standardele din Romania, fapt neimputabil agentiei de turism.
 • Repartizarea camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.
 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.).
 • In momentul sosirii la hotel, turistul va solicita receptiei hotelului sa il informeze cu exactitate asupra lor.
 • Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel putin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat impreuna cu cazierul judiciar, necesare in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat.
 • Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei plecarii.
 • Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.
 • Acte necesare : Cartea de identitate sau pasaportul valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara.

NOTA: Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare. In functie de durata fiecarei vizite si de intarzierile turistilor peste timpul alocat de catre ghid pentru fiecare obiectiv in parte, aceste obiective pot fi atinse sau nu. Obiectivele mentionate in program pot fi inlocuite cu altele, acest lucru nefiind dependent de agentie sau de turisti, ci doar de starea drumurilor, conditii meteo, sau alte motive obiective.

Informatii despre calatoria cu autocarele Royal Trip

 • Autocarele din flota Royal Trip sunt destinate excursiilor si sunt dotate cu scaune rabatabile,cotiere, aer conditionat, instalatii audio-video si sunt omologate pentru transportul de persoane intern si international.
 • Soferii detin atestat de soferi profesionisti pentru transportul de persoane.– Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare, cu 15- 20 minute inainte de ora plecarii.
 • Locurile in autocar au fost repartizate la momentul platrii avansului, turistii avand obligatia sa ocupe doar locul indicat de ghid si inscris in diagrama excursiei.
 • In autocar nu este permis consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.
 • Obiectele voluminoase si grele precum sticlele, se aseaza in bagajule de mana care va fi pastrat pentru o calatorie sigura si placuta, in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.
 • Turistii care aleg excursiile cu autocarul au privilegiul de a beneficia de o oragnizare cat mai buna.
 • Transportul efectuat cu autocarele Royal Trip sunteti in siguranta:
 • Autocarele  indeplinesc conditiile legale pentru transport intern si international.

Va dorim o calatorie placuta!