2 zile
Durata
Bulgaria
Locatie
Excursie
Oferta
Autocar
Tip Transport

Veliko Tarnovo reprezinta capitala medievala a Bulgariei, o zona cu peisaje deosebite, cu cel mai glorios trecut istoric din Bulgaria. Veliko Tarnovo este un important centru administrativ, cultural, istoric si turistic al Bulgariei. Orasul vechi se afla pe trei dealuri: Tsarevets, Trapezita si Sveta Gora.

Fostele resedinte ale tarilor si ale patriarhilor Taratului vlaho-bulgar se afla pe dealul Tsarevets. Numele orasului provine de la cuvantul slav “tern” sau “turn” (tron) si de-a lungul anilor s-a transformat in Ternov, Turnov, Tur-nov, Turnovgrad, Turnovo, iar mai apoi in Veliko Tarnovo, fiind numit “Veliko” (mare) datorita marimii si frumusetii sale.

 • LOCATIE PLECARE / SOSIRE  – Statia de Metrou Timpuri Noi
 • ORA PLECARII  – plecare la 06:00
 • Date de plecare 18.iulie, 3.octombrie 2020

SERVICII INCLUSE

 • transport autocar
 • o noapte de cazare cu mic dejun si cina hotel 3* Veliko Tarnovo
 • excursie la Arbanasii in ziua 2
 • ghid pe toata perioada excursiei

SERVICII NEINCLUSE

 • biletele de intrare la obiective: 6 leva Tsarevets, 6 leva  Muzeul casei Konstantsaliev, 6 leva Biserica Nasterii Domnului Arbanassi
 • asigurare de calatorie

Pentru rezervare se achita avans de 50% sau integral.IMPORTANT

 • Excursia se organizeaza cu minim 30 de persoane.
 • Rezervarea si achitarea intergrala se fac cel tarziu cu o saptamana inainte de data plecarii, pentru ziua optata, propusa pelerinajului.

 

Ziua 1

» Plecare dimineata orele 06:00 de la METROU TIMPURI NOI pe traseul: Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Veliko Tarnovo.

» Prima oprire o vom face la 30 km de Ruse pentru a vizita Manastirea Basarabov, ce poarta Hramul Sf. Dumitru – ocrotitorul minicipiul Bucuresti.

» Vom continua pe drumul spre Veliko Tarnovo – timp de 600 de ani capitala Bulgariei, supranumita “Capitara Tarilor”

» Se viziteaza cetatea Tsarevets unde zidurile si turnurile cetarii, ruinele palatului regal si biserica patriarhala ne vor reaminti de vremurile glorioase cand aici era situat centrul economic, religios si cultural al statului medieval bulgar. Apoi vom vizita centrul vechi al orasului, intesat in biserici medievale, ateliere mestesugaresti, magazine de suveniruri si de antichitati.

» Veliko Tarnovo reprezinta capitala medievala a Bulgariei, o zona cu peisaje deosebite, cu cel mai glorios trecut istoric din Bulgaria. Veliko Tarnovo este un important centru administrativ, cultural, istoric si turistic al Bulgariei. Orasul vechi se afla pe trei dealuri: Tsarevets, Trapezita si Sveta Gora. Fostele resedinte ale tarilor si ale patriarhilor Taratului vlaho-bulgar se afla pe dealul Tsarevets. Numele orasului provine de la cuvantul slav “tern” sau “turn” (tron) si de-a lungul anilor s-a transformat in Ternov, Turnov, Tur-nov, Turnovgrad, Turnovo, iar mai apoi in Veliko Tarnovo, fiind numit “Veliko” (mare) datorita marimii si frumusetii sale. Cina si cazare hotel 3* in Veliko Tarnovo.

Ziua 2

»Mic dejun. Eliberarea camerelor. Excursie la Arbanassi. Satul Arbanassi a fost fondat la sfarsitul secolului XV de greci ortodocsi, albanezi si bulgari macedoneni, avand apogeul dezvoltarii sale in secolul XVII. Toate cladirile din Arbanasii cu peste 300 de ani de istorie sunt conservate in stilul autentic si se mandresc cu arhitectura unica si ornamentele din lemn si ipsos. Cele 5 biserici si 2 manastiri din Arbanassi vegheaza la pastrarea intacta a traditiilor stramosesti. Vizitam stradutele intortocheate, Muzeul casei Konstantsaliev, o veche casa de boieri bulgari, impunatoare, datand din sec. al XVIII-lea, o expozitie impresionanta din care poti sa-ti faci o imagine despre viata, datinile si obiceiurile arbanasilor din sec. XIX. Vizitam apoi Biserica Nasterii Domnului, cea mai veche, interesanta si mare din zona, care nu are absolut nioci o turla, seamana mai degraba cu niste magazii, deoarece stapanirea otomana nu permitea sa fie ridicate semete simboluri ale religiei bastinasilor. Plecare dupa amiaza catre Bucuresti si sosire in jur de ora 21:30.

Informatii despre calatoria cu autocarele Royal Trip

 • Autocarele din flota Royal Trip sunt destinate excursiilor si sunt dotate cu scaune rabatabile,cotiere, aer conditionat, instalatii audio-video si sunt omologate pentru transportul de persoane intern si international.
 • Soferii detin atestat de soferi profesionisti pentru transportul de persoane.– Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare, cu 15- 20 minute inainte de ora plecarii.
 • Locurile in autocar au fost repartizate la momentul platrii avansului, turistii avand obligatia sa ocupe doar locul indicat de ghid si inscris in diagrama excursiei.
 • In autocar nu este permis consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.
 • Obiectele voluminoase si grele precum sticlele, se aseaza in bagajule de mana care va fi pastrat pentru o calatorie sigura si placuta, in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.
 • Turistii care aleg excursiile cu autocarul au privilegiul de a beneficia de o oragnizare cat mai buna.
 • Transportul efectuat cu autocarele Royal Trip sunteti in siguranta:
 • Autocarele  indeplinesc conditiile legale pentru transport intern si international.

Va dorim o calatorie placuta!