5 zile
Durata
Romania
Locatie
Circuit
Oferta
Autocar
Tip Transport

CIRCUIT TRANSILVANIA

Plecari : 22  iulie, 16 septembrie 2020

SERVICII INCLUSE:

 • transport cu autocar licentiat pentru curse internationale;
 • 5 nopti cazare hotel *** cu mic dejun inclus (1 noapte la Deva, 2 nopti Oradea, 1 noapte Cluj si 1 noapte Hunedoara);
 • tururile de orase si vizitele din program;
 • excursie 1 zi la Baile-Felix;
 • insotitor grup / ghid de turism pe toata perioada excursiei;
 • taxe autostrazi si parcari.

TARIFUL NU INCLUDE:

 • asigurare medicala de calatorie;
 • biletele de intrare la obiectivele turistice
 • taxe hoteliere (daca este cazul)

 • Excursia se realizeaza cu un grup minim de 30 de persoane.

Ziua I) Bucuresti- Brasov- Viscri- Sighisoara – Biertan- Sebes- Deva

Plecare dimineata orele 6,00 de la Gara de Nord ,Muzeul CFR spre Brasov .Daca timpul permite, o scurta oprire in Brasov.Ne continuam trasel spre Viscri. O vizită în satul braşovean Viscri e ca o întoarcere în timp: case vechi, unele chiar de sute de ani, cele mai multe nerenovate, dar cu un farmec aparte, vopsite în culori palide, cu obloane la ferestre. Satul Viscri are puţin peste o mie de locuitori şi adăposteşte una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate săseşti, fiind una dintre cele şase înscrise în patrimoniul UNESCO.

Atractia principala a acestui sat sasesc este, cu siguranta, Biserica Fortificata, o adevarata comoara arhitecturala medievala. Ridicata in timpul secolului al XIII-lea in locul in care inainte exista o biserica romana, biserica este imprejmuita de o cetate ce are in componenta ziduri de aparare, doua bastioane si doua turnuri. Se spune ca aceasta este cea mai frumoasa biserica fortificata din Transilvania intrata in Patrimoniul Mondial UNESCO (din anul 1999).

Ne continuam traseul spre satul Biertan.Vizita. Situat în inima ţării, Biertan este valoros şi din punctul de vedere al naturii, care oferă privelişti deosebite, ce se potrivesc perfect cu arhitectura clădirilor, care păstrează un aer de epocă. Ansamblul de fortificaţii de la Biertan este compus din biserica şi centura de fortificaţii, biserica reprezentând construcţia centrală, care a fost ridicată între anii 1492-1516. În această biserică, a fost sediul Episcopiei Evanghelice, pe o perioadă de 300 de an .

Plecare spre Sebes.In Sebes se viziteaza  Cetatea Sebesului.Plecare spre Deva .Sosire si cazare pensiune ***/ hotel ***.

Ziua II) Deva-Brad-Baia de Cris-Vartop- Chiscau-Baile –Felix- Oradea    

Mic dejun.Vizita Deva : Cetatea Devei  (accesul se face cu  telecabina).Traseul continua spre Brad.In Brad se viziteaza Muzeul Aurului. Colecția mineralogică din Brad, cunoscută sub denumirea de Muzeul Aurului, este unică în Europa.

Plecam catre Baia de Cris .Vizita Casa Memoriala Avram Iancu. Casa-Muzeu Avram Iancu redă în mod simbolic fosta brutărie a lui Ioan Stupină zis Lieber, pe prispa căreia şi-a găsit sfârşitul marele erou.

In Chiscau , se viziteaza Peştera Urşilor care este obiectivul touristic principal al Muntilor Apuseni. Este formată din 4 galerii principale: Galeria Oaselor, Galeria Emil Racoviţă, Galeria Lumânărilor şi Galeria Ştiinţifică. Accesul în Galeria Ştiinţifică, aflată în continuarea Galeriei Emil Racoviţă şi accesibilă numai printr-un puţ de 30 m, este destinată speologilor profesionişti.Dupa vizitarea pesterii,plecam la Baile Felix – Oradea.Sosire si cazare pensiune***/hotel*** Oradea.

Ziua III) – Oradea

Mic dejun.In Oradea se poate vizita :  Cetatea Oradiei. Cetatea a fost construită în vremea regelui maghiar Ladislau I (1077-1095) și a fost denumită Varad, așa începând și istoria Oradiei de astăzi. Cetatea cuprinde 5 bastioane (Bastionul Aurit, Bastionul Bethlen, Bastionul Ciunt, Bastionul Crăișorul și Bastionul Roșu) și 12 corpuri, dar și un palat gotic, unul renascentist și Biserica Romană-Catolică (unde este înmormântat chiar Regele Ladislau I). În zilele noaste, în Cetate au loc „Zilele Cetății”, un târg de Crăciun, Sărbătoarea Recoltei, dar și nenumărate proiecții de film și festivaluri locale. Piața Unirii, o piață absolut superbă, înconjurată de clădiri în stil Art-Nouveau, precum Palatul Vulturul Negru sau Biserica cu Lună, Primăria Oradea.

Dupa turul de oras si vizitele la obiectivele turistice  putem vizita statiunea Baile Felix sau ramanem in Oradea pentru a ne relaxa la cel mai mare Aquapark din aceasta regiune a Europei  – Aquaparkul Nimphaea- Cazare pensiune***/hotel ***Oradea.

Ziua IV) – Oradea – Baile Felix – Cluj

Mic dejun.Eliberarea camerelor.Ne reantoarcem in statiunea Baile Felix.Plaja si baie la unul din strandurile termale .Dupa amiaza, plecare la Cluj.

Sosire si cazare Cluj pensiune***/ hotel ***.

Ziua V) – Clu j  – Alba Iulia  – Hunedoara

Mic dejun.Eliberarea camerelor Plecam spre Alba Iulia cu oprire la Muzeul Mineritului de la Rosia Montana.Sosire si cazare in Hunedoara pensiune***/ hotel ***.

Ziua VI) Hunedoara- Prislop-Bucuresti

Mic dejun.Optional se viziteaza Castelul Huneizilor .Plecare la Prislop, la  Mormantul Parintelui Arsenie Boca.Ne continuam trasel catre casa.Scurta oprire la Manastirea Ramet.Sosire Bucuresti seara in jurul orelor 22,00

 

Conditii de Inscriere si participare :

 • Ocuparea locurilor in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu a doua; bancheta
 • Pentru a efectua rezervarea, e suficient transmiterea unui e-mail:contact@royaltrip.ro, in care precizati nume/prenume, CNP, seria CI, adresa si numarul de telefon, dupa care vi se intocmeste factura si contractul cu turistul : Plata primei rate ( a avansului) se face la momentul rezarvarii si se achita 30% din valoarea excursiei, astfel rezervarea este considerata ferma dupa semnarea contractului si achitarea avansului. Se poate Plati in 2 sau 3 rate in contul agentiei Royal Trip prin Transfer bancar : depunere directa in cont, la orice sucursala a Bancii Transilvania, fara comision bancar.
 • Ultima rata se plateste cu 15 zile inainte de plecare.

Important :

 • Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de plecare, in functie de marimea grupului.
 • Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
 • Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala in fiecare tara in parte, putand exista diferente fata de standardele din Romania, fapt neimputabil agentiei de turism.
 • Repartizarea camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.
 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.).
 • In momentul sosirii la hotel, turistul va solicita receptiei hotelului sa il informeze cu exactitate asupra lor.
 • Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel putin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat impreuna cu cazierul judiciar, necesare in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat.
 • Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.
 • Acte necesare : Cartea de identitate

NOTA: Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare. In functie de durata fiecarei vizite si de intarzierile turistilor peste timpul alocat de catre ghid pentru fiecare obiectiv in parte, aceste obiective pot fi atinse sau nu. Obiectivele mentionate in program pot fi inlocuite cu altele, acest lucru nefiind dependent de agentie sau de turisti, ci doar de starea drumurilor, conditii meteo, sau alte motive obiective.

Informatii despre calatoria cu autocarele Royal Trip

 • Autocarele din flota Royal Trip sunt destinate excursiilor si sunt dotate cu scaune rabatabile,cotiere, aer conditionat, instalatii audio-video si sunt omologate pentru transportul de persoane intern si international.
 • Soferii detin atestat de soferi profesionisti pentru transportul de persoane.– Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare, cu 15- 20 minute inainte de ora plecarii.
 • Locurile in autocar au fost repartizate la momentul platrii avansului, turistii avand obligatia sa ocupe doar locul indicat de ghid si inscris in diagrama excursiei.
 • In autocar nu este permis consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.
 • Obiectele voluminoase si grele precum sticlele, se aseaza in bagajule de mana care va fi pastrat pentru o calatorie sigura si placuta, in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.
 • Turistii care aleg excursiile cu autocarul au privilegiul de a beneficia de o oragnizare cat mai buna.
 • Transportul efectuat cu autocarele Royal Trip sunteti in siguranta:
 • Autocarele  indeplinesc conditiile legale pentru transport intern si international.

Va dorim o calatorie placuta!