5 zile
Durata
Romania
Locatie
Circuit
Oferta
Autocar
Tip Transport
Circuit Bucovina

Manastirile Bcovinei

Destinatii: Bucovina, Piatra Neamt, Falticeni, Botosani, Ploiesti, Campina, Brasov, Focsani, Ramnicu Sarat, Buzau

Durata: 5 zile

Date de plecare:  5 octombrie.2020; 4 decembrie

Servicii incluse

 • transport autocar/microbuz modern, climatizat;
 • 4 nopti cazare cu mic dejun si cina(fara bauturi) la hotel Aldi *** sau similar;
 • ghid insotitor.

Nu sunt incluse

 • intrarile la obiectivele turistice;
 • excursiile optionale.
 • cheltuieli peersonale

Informatii utile

 • Grup minim 30 persoane.
 • Documente necesare calatoriei: carte de identitate in curs de valabilitate pe durata calatoriei.
 • Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
 • In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
 • Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
 • Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
 • Transportul este asigurat cu autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
 • Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.
 • Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.

Ziua 1: Cheile Bicazului – Piatra Neamt – Gura Humorului

Ora 05:30 intalnire cu reprezentantul agentiei si imbarcare din Bucuresti – METROU TIMPURI NOI

Ora 06:00 plecare pe traseul Bucuresti -Piatra Neamt- Gura Humorului. Prima noastra oprire va fi la spectaculoasele Chei ale Bicazului si Lacul Rosu! La Piatra Neamt vizitam Curtea Domneasca si Turnul lui Stefan cel Mare. Cazare in Gura Humorului pentru 4 nopti.

Ziua 2: Gura Humorului – Manastirile pictate – Manastirea Putna – Marginea 

Mic dejun.O intreaga zi de tur ghidat la unele dintre cele mai spectaculoase manastiri din Bucovina: Moldovita, Sucevita, Putna, Dragomirna. Pe traseu poposim la chilia lui Daniil Sihastru din apropierea satului Putna si la Muzeul Oului din Vama, unic in tara si poate in lume prin valoarea artistica a exponatelor. Nicaieri ca in Bucovina, oul nu este privit cu atat de multa dragoste si nici obiceiul ”scrierii” lui ridicat la nivel de arta ca aici. Incheiem in Marginea, la un atelier de ceramica neagra, pentru a vedea ultimii olari traditionali in actiune. Cazare la acelasi hotel in Gura Humorului.

Ziua 3: Falticeni – Suceava – Botosani – Ipotesti 

Mic dejun.Ne pregatim sa pasim in Muzeul de Arta din Falticeni, pe urmele lui Ion Irimescu, cel mai important sculptor roman al ultimei jumatati de secol. In Suceava, loc incarcat de istorie in care se face simtita influenta si mostenirea lui Stefan cel Mare, facem un tur al centrului istoric. Poposim in Botosani, vechi oras moldovenesc, atestat documentar inca din 1350, reprezentat de personalitati precum Mihai Eminescu, George Enescu, Nicolae Iorga, Stefan Luchian sau Grigore Antipa. Incheiem ziua intr-un loc idilic, acolo unde a copilarit si a visat tanarul Eminescu. In Ipotesti, satuc linistit, neschimbat de pe vremuri si peste care timpul nu a lasat urme, vedem casa copilariei poetului. Cazare la acelasi hotel in Gura Humorului.

Ziua 4: Gura Humorului – Cernauti 

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursi optionala dincolo de granita, la Cernauti, parte din Bucovina istorica, care, daca ar mai fi apartinut de Romania, ar fi fost unul dintre cele mai frumoase orase ale tarii. Ne plimbam agale pe stradutele pitoresti si descoperim mostenirea eterogena a orasului. Universitatea din Cernauti te pironeste locului, imediat cum dai cu ochii de ea. O cladire cu trei corpuri asezate in forma de U, din caramida rosie, cu alei de prundis si gazon proaspat tuns , seamana izbitor cu un vechi campus englezesc.Cazare la acelasi hotel in Gura Humorului.

Ziua 5: Gura Humorului – Voronet – Hanul Ancutei – Bucuresti 

Dupa micul dejun ne vom intrepta spre Manastirea Humor si Manastirea Voronet, ambele monumente aflate in patrimoniul UNESCO. Un scurt popas apoi la Hanul Ancutei atrasi de miresmele imbietoare ale bucatariei locale si vom degusta din vinul casei. In acest loc ii placea marelui scriitor si povestitor Mihail Sadoveanu sa zaboveasca la o cana cu vin si, inspirat de farmecul locului, a scris celebra carte Hanul Ancutei.
Ne intoarcem in Bucuresti in cursul serii.

Conditii de Inscriere si participare :

 • Ocuparea locurilor in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu a doua; bancheta
 • Pentru a efectua rezervarea, e suficient transmiterea unui e-mail:contact@royaltrip.ro, in care precizati nume/prenume, CNP, seria CI, adresa si numarul de telefon, dupa care vi se intocmeste factura si contractul cu turistul : Plata primei rate ( a avansului) se face la momentul rezarvarii si se achita 30% din valoarea excursiei, astfel rezervarea este considerata ferma dupa semnarea contractului si achitarea avansului. Se poate Plati in 2 sau 3 rate in contul agentiei Royal Trip prin Transfer bancar : depunere directa in cont, la orice sucursala a Bancii Transilvania, fara comision bancar.
 • Ultima rata se plateste cu 15 zile inainte de plecare.

Important :

 • Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de plecare, in functie de marimea grupului.
 • Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
 • Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala in fiecare tara in parte, putand exista diferente fata de standardele din Romania, fapt neimputabil agentiei de turism.
 • Repartizarea camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.
 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.).
 • In momentul sosirii la hotel, turistul va solicita receptiei hotelului sa il informeze cu exactitate asupra lor.
 • Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel putin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat impreuna cu cazierul judiciar, necesare in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat.
 • Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.
 • Acte necesare : Cartea de identitate

NOTA: Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare. In functie de durata fiecarei vizite si de intarzierile turistilor peste timpul alocat de catre ghid pentru fiecare obiectiv in parte, aceste obiective pot fi atinse sau nu. Obiectivele mentionate in program pot fi inlocuite cu altele, acest lucru nefiind dependent de agentie sau de turisti, ci doar de starea drumurilor, conditii meteo, sau alte motive obiective.

Informatii despre calatoria cu autocarele Royal Trip

 • Autocarele din flota Royal Trip sunt destinate excursiilor si sunt dotate cu scaune rabatabile,cotiere, aer conditionat, instalatii audio-video si sunt omologate pentru transportul de persoane intern si international.
 • Soferii detin atestat de soferi profesionisti pentru transportul de persoane.– Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare, cu 15- 20 minute inainte de ora plecarii.
 • Locurile in autocar au fost repartizate la momentul platrii avansului, turistii avand obligatia sa ocupe doar locul indicat de ghid si inscris in diagrama excursiei.
 • In autocar nu este permis consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.
 • Obiectele voluminoase si grele precum sticlele, se aseaza in bagajule de mana care va fi pastrat pentru o calatorie sigura si placuta, in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.
 • Turistii care aleg excursiile cu autocarul au privilegiul de a beneficia de o oragnizare cat mai buna.
 • Transportul efectuat cu autocarele Royal Trip sunteti in siguranta:
 • Autocarele  indeplinesc conditiile legale pentru transport intern si international.

Va dorim o calatorie placuta!