Vacanta in Grecia

Pret: 195€ / persoana
Plecari: 06.06.2019 / 11.10.2019

Program Excursie

Ziua I
Plecare din Bucuresti orele 06:00 pe traseul Bucuresti – Kalambaka. Cazare hotel*** Kalambaka.

Ziua II – KALAMBAKA – PARALIA KATERINI
* Mic dejun. Excursie la Meteora, impresionant Ansamblu Monahal Ortodox, al doilea dupa cel de pe Muntele Athos, se afla in centrul Greciei, in apropierea orasului Kalambaka si a Muntilor Pind, in partea de nord-vest a Campiei Thesaliei. Meteora inseamna in limba greaca “suspendat in aer”, descriere inspirata a asezamintelor monahale construite pe varfuri de stanci aproape netede cu inaltimi de pana la 4000m rezultate in urma eroziunii masivilor muntosi ai Olimpului si ai Ossei.
* Centrul Monastic Meteora numara in prezent 24 de manastiri, unele dintre ele ajunse ruine: Sfantul Duh, Sfantul Dimitrie sau Sfantul Nicolae Padova, cinci dintre ele sunt inca functionale si foarte bine conservate: Marele Meteor,Varlaam ,Sfanta Treime, Russanou si Sfantul Stefan, 4 dintre manastiri fiind manastiri de calugari si o manastire locuita de maici.
* Pe platoul celei mai inalte stanci din ansamblul de roci de la Meteora, la altitudinea de 613m se afla Matele Meteor, manastire cu hramul Schimbarea la fata, este superlativul manastirilor din ansamblul Meteora.Ne continuam traseul pe Valea Tembi.In curgerea sa spre Marea Egee, raul Pinios sapa in stancile de gresie ale masivelor muntoase Olimpos si Ossa un pitoresc defileu incarcat de frumusete si de legende : Calea Tembi , sau Tempi intr-o versiune noua , este principala cale de legatura intre Macedonia de Nord si Tessalia de Sud.Are o lungime de cca 10km.si e marginita de culmi muntoase nu mai inalte de 500m dar care par coplesitoare prin senzatia ca parca St. Agia Paraskevi (Manastirea Sfanta Paraskeva) , loc de pelerinak mult indragit de credinciosii ortodoxi de pretutindeni , caci aici se afla un izvor tamaduitor , in special al bolilor de natura oftalmologica.Apoi, o scurta oprire la un atelier de icoane si suveniruri.Plecare spre statiunea Paralia Katerini. Sosire si cazare hotel in Paralia Katerini. Timp liber si plaja pe malul Marii Egee.

Ziua III – Paralia Katerini – Insula Skiatos – Paralia Katerini
* Mic dejun. Excursie pe Insula Skiatos. Ne imbarcam la bordul unui superb vas de craziera. In traducere „skiathos” inseamna „in umbra Muntelui Athos”… Despre Insula Skiathos se spune ca este cea mai cosmopolita dintre insulele arhipelagului Sporadelor de Nord, alaturi de Skopelos si Alonissos.
* Pe insula Skiathos o sa gasiti o combinatie pe care nu o intalniti in Romania si in mare parte nici in Grecia continentala: munte si mare la un loc. Miroase a mare cu parfum de pin!

» Ce puteti vizita:
– Manastirea Panagia Evangelistria, situata la 4 km nord de oras, a fost fondata in 1794 si este locul istoric unde a fost conceput si binecuvantat primul steag al Greciei cu cruce alba pe fond albastru
– Manastirea Sfantului Ioan, fondata in 1726 este situata in partea din spate a Muntelui Kounistra
– Manastirea Sfintei Fecioare Kounistra (protectoa-rea insulei), situata la 8 km distanta de oras a fost fondata in sec. XVII si este dedicata Intrarii Maicii Domnului
– Casa – Muzeu Alexandros Papadiamandis
– Kastro (Cetatea sau Castelul), este fosta capitala medievala a insulei. Dateaza din sec. al XIV-lea si avea functia de aparare impotriva invaziei piratilor. Este situata in cel mai nordic punct al insulei pe o stanca
imensa de unde se deschide o admirabila priveliste.
– The Bourtzi, o mica peninsula ce separa portul Skiathos in doua, a fost in trecut un fort distrus in 1660 si
in interiorul sau se afla si astazi un tanc si o biserica „Agios Georgios”, ceea ce face ca Bourtzi sa fie numis si „The Castle of St. George”
– The Plakes, un loc plin de roci imense unde se poate face plaja si baie foarte aproape de oras
– piata de peste
– vechiul port plin de taverne unde veti putea sorbi faimosul ouzo.

Ziua IV – Paralia Katerini
Mic dejun… Plaja si baie la Marea Egee. Cazare hotel Paralia Katerini.

Ziua V – Paralia Katerini – Salonic – Bucuresti
* Eliberarea camerelor. Plecare spre Salonic cu vizitarea pe traseu a Manastirii Sfantului Dionisios si o mica excursie la Muntele Olimp este cel mai înalt munte din Grecia – 2.919m. Cel mai înalt vârf al Olimpului este Mytikas (Nasul) (2.919 m). Muntele Olimp este un loc magnific, in care iti doresti sa te afli. Se spune ca niciodata nu a plouat pe muntele Olimp si nici nu a batut vantul, ci doar cativa nori apar din cand in cand pentru a izola regatul zeilor de lumea din afara si a binecuvantat lumea cu apa Plecare spre Salonic.Sosire. Tur de oras pietonal cu ghidul roman si vizitarea catorva dintre obiectivele orasului : Arcul lui Galerius,Rotonda,Bulevardul Egnatia,,Bulevardul Expozitiei, Turnul Alb, Piata Aristotel,Biserica Sf.Dumitru,statuile ecvestre regele Constantin si Alexandru cel Mare .Plecare spre tara. Sosire Bucuresti dupa orele 22:00.

Servicii Incluse

Servicii Neincluse

Important

» transport cu autocar clasificat
» 4 nopti cazare cu mic-dejun la hoteluri de 3* in camere duble si triple!
» preot insotitor

» asigurare medicala
» intrarile la obiectivele turistice (complexul Meteora 3 euro / manastire)
» cheltuielile personale

» Programul pelerinajului poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui anumite obiective sau hoteluri cu altele, in functie de anumite conditii speciale.
» Distributia camerelor de hotel se realizeaza de catre receptia hotelului asistata de catre insotitorul de grup.
» Insotitorul de grup / centrul nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
» La frontiera este obligatorie detinerea unei carti de identitate sau pasaport valabil minim 6 luni de la data plecarii.
» Tariful este valabil pentru un grup de minim 35 de persoane. In cazul in care numarul este mai mic de 35 de persoane, tariful va suferi modificari.

Agentia Royal Trip

excursii

error: Continut protejat !!