Paste Insula Creta

PASTE 2018 INSULA CRETA

PRET 299 € /pers

PROGRAM EXCURSIE

Hersonissos este una dintre statiunile preferate de turistii un pic mai pretentiosi, fiind cea mai dezvoltata statiune turistica din Creta, o destinatie ce gazduieste numeroase hoteluri de lux si isi intampina turistii cu servicii peste asteptari. Este situata in nordul insulei si se bucura de un aer cosmopolit ce se datoreaza numeroaselor complexe turistice, restaurante si magazine. Mai mult decat atat, statiunea se bucura de o viata de noapte foarte activa, peisajul sau fiind dominat de numeroase baruri, cluburi si discoteci. Desi foarte vizitata de turistii tineri si cupluri, familiile cu copii nu sunt uitate, existand multe hoteluri dedicate special familiilor.

PROGRAM EXCURSIE

PRETUL INCLUDE

PRETUL NU INCLUDE

SUPLIMENTE

REDUCERI

Ziua 1:
Plecare din Bucureşti ora 17:30, pe ruta Bucureşti – Giurgiu – Ruse – Pleven – Sofia – Promahonas – Seres –
Salonic – Larisa – Lamia – Atena.
Ziua 2:
Dimineaţa ora 10:30 se ajunge in Atena. Tur de oras Atena, Acropole, Muzeul Acropole, Teatrul Antic Herodion, Ancient Agora, Areopagus (locul unde a crestinizat apostol Pavel atenienii), Arc lui Adrian, Templul lui Zeus, vechiul stadion Olympic, casa Parlamentului, monumentul soldatului necunoscut, piata Syntagma, piata Omonia, Academia si Universitatea, Biblioteca Nationala, Zapio Megaro, Catedrala, Monastiraki si Plaka (orasul vechi), cu ghid grec autorizat vorbitor de limba romana.
Ora 14:00 Timp liber pentru masa si cumparaturi.
Ora 18:30 Plecare spre portul Pireu si imbarcare pe ferry-boat , cu destinatia Creta, port Heraklion. Cazare pe ferry boat, in functie optiunea clientului (pod sau cabine cu 2 sau 4 paturi).
Ziua 3:
Sosire in orele 07:00 in portul Heraklion din Creta, debarcare si transfer la cea mai faimoasa statiune a insulei: Hersonissos, la o distanta de 25 km. Cazare in ville sau hotel 4* in functie optiuni clientului. Optional, dupamiaza plecarea in excursie la manastirea Kera unde ne putem inchina icoanei facatoare de minuni a Maicii Domnului . In continuare vizitam satele medievale traditionale de Kritsas si Mohos.
Ziua 4:
Dimineata, intre orele 08:00-10:00, micul dejun la hotel. Optional, excursie tur de oras Heraklion, castel si portul Venetian, fantana de Morosini, Catedrala de Sf Titus (ucenic al apostolul Pavel, fondatorul bisericii Cretei), vizita la situl arheologic din Knossos – Palatul Regele Minos si Muzeu de Arheologie din Heraklion. Timp liber pentru masa si cumparaturi la Heraklion.
Seara, revenim in Hersonissos si ne deplasam pentru slujba de Inviere la biserica Sf. Paraschiva construita intr-o grota la port din Hersonissos, in apropiere hotelului (100 m).
Urmeaza un spectacol de petarde si artificii. Dupa slujba de Inviere, revenim la hotel si servim cina festiva cu oua rosii si maghiritsa (ciorba traditionala de Paste).
Hristos A Inviat!
Ziua 5:
Dimineata, mic dejun la hotel. Timp liber pentru plaja sau descoperirea statiunii Hersonissos, plina de magazine pentru orice fel de cumparaturi. La pranz, masa festiva traditionala cu miel la protap. Seara, optional seara Cretana, la sat traditional “Vechiul Hersonissos” la o taverna cu mancarea traditionala cretana si program folcloric cu muzica si dans din Creta.
Ziua 6:
Dimineata, mic dejun la hotel. Ora 09:00, optional Creta de vest, Fodele (sat natal lui El Greco) – Manastirea de Arcadi – Rethymno si Chania (orasele medievale Venetiane). Seara rintoarcere in Hersonissos. Cazare.
Ziua 7:
Dimineata, mic dejun la hotel. Ora 09:00, excursie optionala la Agios Nikolaos – Elounda- Spinalonga, si Platoul Lasiti, Pestera lui Zeus.
Seara plecare din hotel spre portul Heraklion si imbarcare pe ferry-boat cu destinatia Pireu. Cazare in functie optiunea clientului (pod sau cabine cu 2 sau 4 paturi).
Ziua 8:
Dimineata, orele 6:30-7:00, sosire in portul Pireu si debarcare. Plecare din Pireu catre Kalambaka-Meteora. Vizitarea unei manastiri din complexul monahal Marele Meteor (Metamorfoseos sau Varlaam). Dupa ne oprim la un magazin de icoane Byzantine, carti, obiecte bisericesti, suveniruri, haine de blana etc. Acolo turistii vor fi intampinati cu suc/rahat, se va face o demonstratie de realizare a icoanelor, iar la plecare se va organiza o tombola. Plecare catre Salonic.
Cazare la Salonic(Hotel Egnatia/Aegeon ***).
Ziua 9:
Dimineata, mic dejun. Ora 08:30, tur de oras panoramic Salonic, Catedrala Sfantul Dumitru, Biserica Sfantul Gheorghe (Rotonda) cea mai veche biserica din Grecia, Arca lui Galeriu, Biserica Sfanta Sofia in bulevardul Egnatia, Catedrala Mitropolitana Grigorie Palama,bulevardul Tsimiski si piata Aristotelous, Turnul Alb, Muzeu de Arheologie si vizita orasului vechi (Ladadika).
Timp liber pentru masa si cumparaturi.
In jur de ora 19:00, plecarea spre Bucuresti pe ruta Salonic – Promachonas – Kulata – Sofia – Plevna – Ruse –
Giurgiu-Bucuresti. Seara, sosire in Bucuresti in functie de trafic si formalitatile vamale.

 • Transport cu autocar 2-3* Aer Condiţionat.
 • Bilet de ferry-boat (dus –intors).
 • 1 cazăre cu mic dejun în hotel Egnatia/Aegeon 3*– Salonic (centru)
 • 4 cazari in Hersonisos in functie de optiunea clientului ( Villa Nena fara masa, sau Hotel Artemis cu mic dejun inclus).
 • Tur oras Atenei si Salonic.
 • Vizita complexul monahal din Meteora.
 • Ghid Grec autorizat vorbitor de limba Romana in Atena si in Palatul din Knossos Creta.
 • Însoţitor de grup (cunoscător de limba română si greacă)

 • Masa si cina festiva de Paste. 25 €/ pers
 • Asigurare medicală de călătorie (optionala)
 • Intrările la muzee, obiectivele turistice si vaporase.
 • excursiile optionale din Creta.
 • Tur oras Heraklion – Knossos – Muzeu de Arheologie, 25 euro/pers.
 • Creta de vest Rethymno ( Manastirea de Arcadi),Chania. 40 euro/pers
 • Agios Nikolaos – Elounda- Spinalonga, si Platoul Lasiti, Pestera lui Zeus. 30 euro/pers
 • Manastirea de Kera, Kritsas – Mohos 15 euro/pers.
 • Seara Cretana, la sat Vechiul Hersonissos la o taverna cu mancarea traditionala Cretana(sint incluse si bauturii), si program folcloric cu muzica si dansuri din Creta. 28 euro/pers.

 • Cabina de 4 pers la vapor 35 euro/pers. (dus-intors)
 • Cabina de 2 pers la vapor +75 euro/pers.(dus-intors)
 • Supliment de mic dejun Villa Nena in Creta +20 euro/pers
 • Supliment in Hotel Artemis 4* in Creta cu mic dejun +35 euros/pers
 • Supliment camera single 160 €.

 • Primul copil, intre 2-12 ani, sta in aceeasi camera cu 2 platitori -40 euro/pers.
 • Al 3-lea adult, sta in aceeasi camera cu 2 platitori -30 euro/pers.
 • Plecari:  28 Martie  Grup minimum 35 participanti.

Paste 2018, Profita de cele mai bune oferte pentru Paste 2018 in Grecia. Alege oferte disponibile cu discount pana la 40% si Rezerva online. Cele mai Bune Oferte si Vacante de Paste.
error: Continut protejat !!