Agentia Royal Trip

O agenție potrivită ție!
excursii

Firma organizare excursii, unde gasesc?

Organizare de excursii 

Organizare de excursii e o forma de activitate umana destinata in principal odihnei dar si cunoasterii, el impunandu-se in viata inca din cele mai vechi timpuri.

PLANIFICAREA EXCURSIEI    

Pentru planificarea optima a excursiei trebuie avute in vedere urmatoarele elemente:

 Alegerea ofertei. 

– De regula se face la agentie (practic se preia de la agentul de turism care s-a ocupat cu promovarea si comercializarea programului respectiv.  inclusiv cu formarea grupului) avand in vedere si anumite variante alternative ale rutei pentru situatiile deosebite ce pot aparea.

Participantii la excursie. 

– Ghidul de turism trebuie sa se informeze asupra participantilor la excursie.  lucru care se poate face odata cu preluarea dosarului, actiunii referitor la:

Nivelul calitatii .

– se poate stabili in functie de etalonul participantilor la excursie si/sau nivelul calitativ al serviciilor oferite prin program, acestea doua fiind intr-o relatie direct proportionala.

Transportul.

 – Ghidul de turism va avea obligatia ca, inainte de plecarea in excursie, sa culeaga toate informatiile despre mijlocul de transport folosit.  programul ales, traseul urmat, opriri pe parcurs si durata acestora.  Dupa cum se stie, intr-o excursie se poate folosi un singur mijloc de transport sau transportul combinat.  (situatie in care ghidul trebuie sa cunoasca punctele de legatura si orarul mijloacelor de transport).

Transportul cu autocarul.

– Ghidul de turism trebuie sa cunoasca tipul de autocar cu care se va efectua transportul.  facilitatile pe care le ofera (aer conditionat, video, bar,toaleta).  ora si locul intalnirii si sa preia documentatia referitoare la comandarea si confirmarea inchirierii mijlocului de transport).  Daca transportul pe intreaga durata a excursiei se efectueaza doar cu autocarul, ghidul trebuie sa-si stabileasca de la inceput numarul si durata popasurilor.  (la ce ora se fac opririle si de cate minute sunt acestea), in functie de distanta pe care o parcurg intr-o zi.  alegand de pe traseu parcari amenajate sau benzinarii cu grup sanitar (de preferat).

Transportul cu avionul.

– consta in doua variante: fie plecarea cu grupul din aeroport – situatie in care ghidul pleaca cu turistii in strainatate, fie preia grupul de la aeroport – situatie in care se realizeaza o excursie cu turisti straini in tara).       – In prima situatie referitoare la calatoria peste hotare – ghidul va detine asupra sa biletele de calatorie si pasapoartele turistilor (cu viza daca este cazul) si va informa grupul asupra orei si locului de intalnire din aeroport, bagajele ce le pot transporta (20 kg-economic class), obiecte, cadouri ce pot fi trecute prin vama.– In a doua situatie cea a preluarii grupului din aeroport, ghidul national de turism va trebui sa se ocupe si de mijlocul de transport necesar transferului pana la hotel sau pana la destinatia dorita.

Cazarea la hotel.

– In aceasta situatie, ghidul trebuie sa fie informat cu privire la:– tipul hotelului;– situarea sa in oras (distanta de principalele obiective);– serviciile pe care le ofera (cu sau fara plata);– sora la care se cazeaza si ora la care turistul paraseste camera

Meniul oferit.

– ghidul trebuie sa fie informat asupra tipului de meniu oferit (a la carte, bufet suedez, meniu fix) pentru a putea oferi relatii si pentru a fi sigur ca aceasta corespunde cu cerintele sau preferintele turistilor si nu incalca anumite reguli impuse de obiceiuri sau religie. (cum ar fi consumul de carne de porc, perioade de post)

Imprimarea unui ritm sustinut excursiei.

– Acest lucru trebuie avut in vedere si planificat la excursiile in circuit, atunci cand exista un program dinainte stabilit care trebuie sa se incadreze intre anumite limite orare, pentru ca toate obiectivele incluse in program sa poata fi atinse.

Opriri pentru odihna si masa.

– acestea sunt necesare mai ales la parcurgerea unor distante mai lungi (excursii cu autocarul).Se pot planifica opriri scurte, de maxim 15 minute, la fiecare 2-3 ore de mers si o oprire de aproximativ 45 de minute pentru a putea servi masa.In situatia in care masa nu este inclusa in pretul excursiei pentru a fi servita la un restaurant de pe traseu ghidul trebuie sa prevada o parcare care sa cuprinda toate utilitatile.

Echilibrarea excursiei.

– pentru ca excursia sa nu devina monotona, ghidul va cauta pe langa expunerea pe care o are de facut pe parcurs, sa fie pregatit sa intercaleze momente muzicale, sa initieze diverse discutii pentru atragerea turistilor.

Timpul de oprire la obiectivele turistice.

– acest timp este dinainte stabilit in cadrul excursiilor organizate totusi in functie de importanta acordata obiectivului respectiv, de locul sau de amplasare (in aer liber sau acoperit), de perioada in care se viziteaza, ghidul national de turism il poate modifica, evident cu acordul turistilor.

Locuri de interes special.

– acestea pot constitui obiective intalnite pe traseu sau la destinatie, neincluse in programul turistic, dar asupra carora ghidul este bine sa fie informat dinainte, iar daca este cazul sa poata face o prezentare a lor, evidentiind de ce prezinta interes ( ca obiectiv istoric, arheologic, economic) si in functie de posibilitati,chiar poate organiza excursii optionale cu turistii interesati.

  • numarul participantilor (care pot fi in grup mare, mediu sau turisti individuali)

Sunt foarte multe firme in Romania ce ofera pachete pentru organizare excursii in diferite zona ale Romaniei dar si in strainatate. Un aspect important pentru aceste firme ar fi cat de multa incredere sa avem in ele.

Factori determinanti in a alege firma pentru organizare excursie:

  • de cand este in domeniu servicii turism
  • ce mijloace de transport ofera: inchiriere autocare sau microbuze
  • profesionalismul angajatilor si cel al soferilor din aceasta firma
  • atitudinea fata de clienti
  • si nu in ultumul rand, pretul pachetului ales

Cu toate acestea, toti dorim sa stim cine si cum ne organizeaza excursia.

Acest pas sa fie un real succes pentru timpul si relaxarea noastra.

error: Continut protejat !!