Excursii Bulgaria

De ce sa mergi in excursie in Bulgaria?

  • Daca sunteti in cautarea unei escapade „altfel”, dar nu dispuneti de mult timp, o excursie spontana pe teritoriul Bulgariei este solutia ideala.
  • Pornind din Bucuresti dimineata, aveti sansa de a vizita nenumarate obiective turistice, care ofera multiple optiuni de rugaciune si distractie.
  • Bulgaria ocupa o portiune din estul peninsulei Balcanice, invecinandu-se cu cinci tari - cu Grecia si Turcia la sud, cu Macedonia si Serbia la vest si cu Romania la nord. Frontierele terestre au o lungime totala de 1.808 km, iar coasta Marii Negre are o lungime de 354 km. Suprafata totala a tarii este de 110.994 km², ceea ce o claseaza pe locul 105 in lume. Coordonatele geografice ale Bulgariei sunt 43° lat. N si 25° long. E.
  • Cele mai notabile unitati de relief sunt Campia Dunarii, Muntii Balcani, Campia Traciei si Muntii Rodopi. Extremitatea sudica a Campiei Dunarii este usor inclinata pana la poalele dealurilor subbalcanice, in vreme ce Dunarea formeaza mare parte din frontiera cu Romania. Campia Traciei este aproximativ triunghiulara, incepand la sud-est de Sofia si largindu-se pana la coasta Marii Negre.
  • Muntii Balcani sunt dispusi intr-un lant de la est la vest prin centrul tarii. Sud-vestul muntos are două masive muntoase - Rila si Pirin, care marginesc Muntii Rodopi catre est, munti mai mici dar mai intinsi. In Bulgaria se afla cel mai inalt punct din peninsula Balcanica, Musala, la 2.925 m iar cel mai jos punct al tarii este nivelul marii. Campiile ocupa circa o treime din suprafata, in vreme ce dealurile si podisurile ocupa 41%. Tara are o retea densă de circa 540 de rauri, dintre care multe sunt relativ scurte si cu debite reduse. Cel mai lung rau aflat in intregime pe teritoriul bulgar, Iskarul, are o lungime de 368 km. Intre alte mari rauri se numara Struma si Marita din sud.
  • Bulgaria are o clima dinamica, rezultata din pozitionarea sa la întalnirea maselor de aer mediteranean si continental, cu concursul efectului de bariera al muntilor. Bulgaria de nord are mediile de temperatura cu 1 °C mai mici si cele de precipitații cu 200 mm mai ridicate decat regiunile de la sud de Balcani. Amplitudinile temperaturii variază semnificativ de la zona la zona. Cea mai scazută temperatura inregistrata vreodata in tara este de - 38,3 °C, in vreme ce cea mai ridicata este de 45,2 °C. Precipitatiile se ridica la 630 mm pe an, si fluctueaza de la 500 mm in Dobrogea pana la peste 2.500 mm in munti. Masele de aer continental aduc mari cantitati de zapada iarna.

VA ASTEPTAM SA PARTICIPATI LA EXCURSII IN BULGARIA !

Agentia Royal Trip

excursii

error: Continut protejat !!