Circuit in Moldova si Bucovina

Pret: 890lei / persoana
Plecari: 15.05.2019

Program Excursie

Ziua I – Bucuresti – Targu Neamt
Plecare ora 06:00 de la Gara de Nord, Muzeul C.F.R. , pe traseul Bucuresti – Buzau – Focsani – Bacau – Piatra Neamt – Targu Neamt. Se viziteaza Manastirea Agapia si Manastirea Varatec. Cina si cazare pensiune 3*** Targu Neamt.

Ziua II – Targu Neamt – Gura Humorului – Vatra Moldovitei
Mic dejun. Manastirea Neamt (cel mai mare si mai vechi asezamant monahal din Moldova), Cetatea Neamtului (construita la sfarsitul sec. al XIV-lea de Petru I Musat, fortificata in sec. al XV-lea de Stefan cel Mare), Muzeul Memorial Ion Creanga – Humulesti, Manastirea Secu, Manastirea Sihastria, Manastirea Humor, Manastirea Voronet – UNESCO – una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Stefan cel Mare). Intampinarea oaspetilor asa cum se cuvine. Cazare si cina pensiune 3*** Vatra Moldovitei / Frumosu. Daca timpul va permite, plimbare cu vaporasul pe lacul Izvorul Muntelui.

Ziua III – Vatra Moldovitei – Putna – Radauti – Marginea – Vatra Moldovitei / Frumosu
Mic dejun. O intreaga zi la cele mai spectaculoase manastiri pictate din Bucovina. Se viziteaza: Manastirea Moldovita – UNESCO – unul dintre cele mai vechi asezaminte monahale), Manastirea Putna – UNESCO. Oprire la Chilia lui Daniil Sihastru din apropierea satului Putna, Manastirea Sucevita – UNESCO . Pe traseu vom opri in Marginea, la un atelier de ceramica neagra, pentru a vedea ultimii olari traditionali in actiune. Muzeul Oualor Incondeiate (oua incondeiate din zona, cat si oua incondeiate din alte tari, inclusiv oua rare: de emu, nandu, tinamu, ou de broasca testoasa, de crocodil, strut, fazan, prepelita. Optional, plimbare cu Mocanita Hutulca (Moldovita), construita in 1888 pentru transportul de masa lemnoasa, de la padure la gater. Fondul bisericesc a preluat linia in 1909 si a schimbat ecartamentul liniei de la 800 la 760 mm, ecartamentul standard.
Cina si cazare pensiune Vatra Moldovitei / Frumosu 3***.

Ziua IV – Vatra Moldovitei / Frumosu – Falticeni – Suceava – Vatra Moldovitei / Frumosu
Mic dejun. Excursie la Suceava. Ne pregatim sa pasim pe urmele lui Ion Irimescu, cel mai important sculptor roman al ultimei jumatati de secol, in Muzeul de Arta din Falticeni. In Suceava, loc incarcat de istorie in care se face simtita influenta si mostenirea lui Stefan cel Mare, vizitam Cetatea de Scaun a Sucevei, cea mai mare din spatiul extracarpatic, construita in perioada de glorie a Moldovei medievale, a intrat in istorie ca fiind necucerita vreodata. Deși construita in perioada domnitorului Petru I Musat, Cetatea Suceava este pomenita in legatura cu numele lui Ștefan cel Mare, in perioada indelungatei domnii a acestuia fiindu-i construite cele mai importante fortificatii. Cina si cazare pensiune Vatra Moldovitei / Frumosu 3***.

Ziua V – Vatra Moldovitei / Frumosu – Vatra Dornei – Borsec – Miercurea Ciuc – Baile Tusnad – Brasov – Bucuresti
Mic dejun. Eliberarea camerelor. Plecare spre casa. Oprire in Vatra Dornei. Se viziteaza Muzeul Etnografic al Bucovinei. Plimbare prin parcul natural din centrul statiunii. Urcare cu telescaunul (pana la cota 1300m, de unde se admira toata Depresiunea Dornelor, Muntii Rodnei si Calimani). Oprire Borsec, oprire Baile Tusnad, cabana si Lacul Sfanta Ana. Sosire Bucuresti.

Servicii Incluse

Servicii Neincluse

Important

Documente Necesare

» 4 nopti de cazare
» mic dejun si cina
» transport cu autocar / microbuz, cu climatizare
» insotitor pentru intreaga perioada

Suplimente si reduceri:
» supliment single: 200 lei / persoana

» asigurarea storno
» taxe si cheltuieli personale
» intrarile la obiectivele turistice
» excursiile optionale

» pentru acest program, este necesar un grup minim 35 de persoane
» plecarile pe acest program se fac din Bucuresti
» turistii se vor prezenta la locul de imbarcare cu cel putin jumatate de ora mai devreme fata de orele de plecare mentionate.
» autocarele / microbuzele transportatoare sunt echipate cu sistem audio-video, aer conditionat, scaune rabatabile
» asezarea in autocar / microbuz va fi realizata de catre ghidul insotitor conform diagramelor de imbarcare (in functie de ordinea inscrierii turistilor)
» autocarul / microbuzul face popasuri pe traseu la aproximativ 3 ore.
» avansul la inscriere este de 50%
» desi se fac toate eforturile pentru a opera tururile cum sunt prezentate, in unele ocazii poate fi necesar sa facem modificari la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar
» ordinea vizitelor din fiecare zi a obiectivelor turistice se poate modifica, cu asigurarea vizitarii tuturor obiectivelor incluse in program
» excursiile optionale se achita la ghid
» unitatea de cazare mentionata in acest program poate fi modificata, in acest caz agentia oferind o alternativa similara

» carte de identitate (CI) sau pasaport
Atentie! – Buletinul de Identitate (BI) nu este valabil!

Agentia Royal Trip

excursii

error: Continut protejat !!