Balcic si Nessebar

Pret: 85€ / persoana
Plecari: 14.06.2019 / 19.07.2019 / 06.09.2019

Program Excursie

Ziua I – Bucuresti – Cap Kaliakra – Domeniul Regal de la Balchik
Calatoria noastra incepe de la metrou Timpuri Noi – Bucuresti, la ora 06:30 dimineata. Primul popas il vom face la Manastirea Techirghiol unde se afla mormantul parintelui Arsenie Papacioc si izvorul Sf. Pantelimon. De aici ne vom indrepta catre frontiera romano-bulgara, iar dupa formalitatile vamale ne vom deplasa catre Cap Kaliakra, o spectaculoasa peninsula in Marea Neagra, locul unde apele marii se intrepatrund cu stancile de culoare rosiatica, intr-un peisaj de o frumusete rara. Vom vedea vestigiile vechii cetati medievale, muzeu arheologic si capela inchinata Sfantului Nicolae (ocrotitorul marinarilor). vizitam la Castelul Reginei Maria si Gradina Botanica, obiectivele turistice cele mai cunoscute din Balchik. Domeniul regal a fost construit din dorinta Reginei Maria a Romaniei, in timpul ocupatiei romane a Cadrilaterului. Complexul cuprinde mai multe vile rezidentiale, o capela, construitii cu pietre aduse din Creta, o gradina botanica de 35 de hectare – unica in Europa Centrala si de Est, indeosebi datorita colectiei de cactusi si un palat, al carui parc este o imitatie a faimosului labirint cretan. Cazare in zona Balchik.

Ziua 2 – Balchik – Nessebar
Timp liber in Balchik sau excursie optionala la Nessebar, orasul – statiune declarat monument istoric de catre UNESCO, dezvoltat pe locul unei vechi asezari trace – Mesambria. Se spune ca in timpul existentei sale, in Nessebar au existat peste 40 de biserici. In prezent exista insa date certe doar pentru 26 dintre ele. Mostenirea culturala a vechiului oras poate fi observata de turisti in cele patru muzee existente: de arheologie, etnografic, Biserica Sf. Stefan care contine fresce din perioada secolelor XI-XVII si Biserica Sf. Spas care contine fresce din secolul XVII. Seara intoarcere pentru cazare la acelasi hotel din zona Balchik.

Ziua 3 – Balchik – Nisipurile de Aur – Varna – Bucuresti
Ne trezim si luam micul dejun. Plecare spre statiunea Nisipurile de Aur unde vom vizita, in apropiere de statiunea Nisipurile de Aur, Manastirea Aladja, una din cele 120 manastiri din piatra situate in apropierea tarmului Marii Negre.
Dupa aceea vom merge in statiunea Constantin si Elena pentru a vedea Manastirea Constantin si Elena, unde sunt o parte din moastele Sf. Valentin.
Ne indreptam spre orasul Varna, unde vom vizita Catedrala Mitropolitana „Adormirea Maicii Domnului” (impodobita cu icoanele daruite de Tarul Rusiei Nicolae al II-lea). In jurul pranzului vom pleca spre Romania, se trece frontiera pe podul rutier Ruse – Giurgiu – Podul Prieteniei, primul pod peste Dunare, deschis la 20 iunie 1954, si proiectat de V. Andreev. Sosire in Bucuresti in functie de formalitatile vamale.

Servicii Incluse

Servicii Neincluse

Important

» transport autocar / microbuz climatizat
» 2 nopti de cazare cu mic dejun la hotel de 2 – 3*
» ghid insotitor din partea agentiei

» intrarile la obiectivele turistice, inclusiv in excursiile optionale, serviciile de ghizi locali, alte taxe si cheltuieli personale
» taxa de oras 5€ / persoana, se achita la inscriere
» excursiile optionale, pentru grup de minim 30 persoane

Reduceri si suplimente:
» supliment single – 45€ / persoana
» reducere a 3-a persoana in camera – 10€
» reducere copil 6 – 12 ani – 35€

» programul se va organiza doar pentru un grup minim 35 de persoane

» Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea programului.
» Minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera).
» Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.
» Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala din tarile tranzitate.
» Obiectivele din tururile panoramice din program se viziteaza doar pe exterior.
» Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
» Pentru anumite faciitati din hotel sau camera hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar, seif, frigider);
» In momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
» Autoritatile locale pot solicita o taxa de genul taxei de statiune. Aceasta se va achita de catre turisti la receptia hotelurilor.

Agentia Royal Trip

excursii

error: Continut protejat !!