O zi pe coasta de argint a Marii Negre!

Pret: 110 lei/pers

PROGRAM EXCURSIE

 

Intalnirea cu insotitorul de grup va avea loc la ora 06.00 in Parcarea din fata PARCULUI TINERETULUI iar plecarea la ora 06:30 Se va urma traseul Bucuresti - Giurgiu - Ruse - Razgrad - Shumen - Balcik.

Vom sosi la Balcik, al treilea port, ca marime, al Bulgariei, un orasel mic si romantic situat pe coasta Marii Negre, ce combina romantismul strazilor sale abrupte cu frumusetea marii. Aceasta asezare, veche de 2600 de ani, locuita inca din secolul V I.Hr de ionieni, redenumit mai tarziu Dionysopolis, dupa zeul vinului si al sarbatorilor, isi pastreaza si astazi autenticitatea multiculturala, in ciuda afluentei de turisti. 

Vom vizita Castelul Reginei Maria si Gradina Botanica, obiectivul cel mai interesant din Balcik. A fost construit din dorinta Reginei Maria a Romaniei, in timpul ocupatiei romane a Cadrilaterului. Complexul cuprinde mai multe vile rezidențiale, o capela, construita cu pietre aduse din Creta, o gradina botanica de 35 de hectare – unica in Europa Centrala si de Est, indeosebi datorita colectiei de cactusi si un palat, al carui parc este o imitatie a faimosului labirint minoic. Timp liber pentru vizitarea imprejurimilor si pauza de pranz. Dupa pranz, revenim spre casa pe ruta Balcik – Vama Veche – Constanta – Bucuresti. Pe drumul de intoarcere vom face o oprire la Cap Kaliakra, un spectaculos promontoriu in Marea Neagra, locul unde apele marii de un albastru ireal se intrepatrund cu stancile de culoare rosiatica, intr-un peisaj de o frumusete rara. Vom vizita vestigiile vechii cetati medievale, micul muzeu arheologic si capela inchinata Sfantului Nicolae

Tarif: 110 Lei/ persoana Pentru rezervare se achită avans 50% sau integral. Excursia se organizează cu minim 30 persoane.

SERVICII INCLUSE Transport autocar clasificat. – Insotitor de grup.

TARIFUL NU INCLUDE: biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice.